Toysdaily 玩具日報

查看: 5456|回復: 13

[Hot Toys] My 1st Post: SUIT-UP GANTRY wth Mark IV [加圖 加 Report]

Enjoy!

現補上玩後報告: 呢款Hottoys產品真的很華麗! 無論從外盒設計到內裏的figure! 都設計得很有心思!

首先講一下包裝:
係拆盒的過程中, 很奇怪, 我真係有一種被牽引的喜悅!!  
單色紙皮盒設計, 到內裏兩盒只有零件拆散線條畫的封面! 本人相當喜歡!!
令我想起第一集的making of的Motion Grapihc 和 介面設計!!
其實Ironman 只係show wireframe 已很有型!! Hottoys 亦處理得好好!!
之後到兩塊一紅一黃的cover 紙!! 真的無話可說!!! 計算得好好!! 有種視覺的衝擊!!我好鐘意呢兩種色的配搭!!
至於MARK IV 的紙盒, 慶幸我放了舊版的Mark IV, 若然我就沒有這個backdrop做背景了!!

Figure 方面:
1. 首先Tony 頭雕上色更立體和富有層次感, 面色亦較舊版紅潤. 臉旁還增加了鬚根的點綴!! 高下立見 [注意頸部也統一了上色法, 想散買Tony頭時記得買埋頸了]
2. MARK IV 背部左右兩翼安裝結構好像作了改動, 內裏用了軟膠作扣位, 很易回彈! 我寧願要回舊有的設計!! [這點我也不太肯定]
3. MARK IV 頭部和胸甲補了海綿狀磁石貼
4. 雙手發光位比起其它較暗, 不太穩定
5.好像比舊版上多了銀油的筆觸
6. QC 尚可

SUIT- UP Gantry 方面:
1. 只是超微形軟膠爪個別扭曲了點, 用風筒吹回不成問題
2. 地台明顯預有六個燈, 但只做了四個燈
3. QC Perfect

Overall:
值唔值? 雖然係肉赤!! 但我覺得好值!! 真係好好玩!! Toy of Year!!
由包裝到figure, Gantry~ 真係完完中晒我鐘意既野!!
Gd job!! Hottoys!

Just click on your pictures here, they will be automatically enlarged.  

Also, you can save to Picasa in the higher resolution.  Moreover, I think there is a check book on the upload dialog, click on maximum quality.  Otherwise Picasa will automatically compress for you.
歡迎歡迎:77:
Picasa is quite simple to select the resolution by change the digit after "s",
Normal the link will show /s520/ , u simply change it to /s1280/ for higher resolution :78:
good job:77:. even better if brighten up a little.
first post and already this awesome!
支持首發!:71:

呢件野要有相大嘅影棚至影得到全景,師兄係有米之人!:71:

除左樓上兩位元老級大大之外,小弟補充一下。

圖片tag開頭加[img=0,600]就可以指定圖片高度:

超正美圖啊啊:71:
加[img=1152,0]可以指定濶度。

靚相加神物!!正!!:71:~~~~~~~~~
多謝各位的意見! 很有效!!
wow~ The photos are really cool!
已加圖! fix 做HD 圖 了!! 謝謝師兄幫忙!!
想問一下, 呢套 gantry with MK IV,  是否有跟 Tony 戴住既黑超?
想問一下, 呢套 gantry with MK IV,  是否有跟 Tony 戴住既黑超?
coltrane 發表於 12-6-2012 03:19 PM

无!!!!1