Toysdaily 玩具日報

查看: 6427|回復: 24

[其他] (你渣人時人渣你) 他朝君體也相同

睇故事, 學道理....:51:
人始終係人, 唔係神, 就算係神都有時會佛都有火~~~

家陣社會怨氣太重, 貧富懸殊太嚴重, 一大堆垃圾走入立法會攪屎攪棍, 想過d安寧既日子都唔易!!!
樓主有意思:73::73::73:
繼續支持................:$
Support:73:
too good, too true, thank you verymuch!
哈哈...你一回來我又來支持啦~樓主
xd
支持樓主!!!!!!!!!!!!:78:
要人品同智慧都有番咁上下先可以寫呢D故事,佩服:64:
對殺人者說他朝君體也相同
rip
Support Clifford's story!! Very meaningful~
:67:精彩!
一個兒時遊戲…竟然變出一個故事。
人與人之間的相處就像是傳波仔..有時傳的係好野..有時係差野...,不過你認為你傳給他是好野的同時,他不一定覺得那是"好野"來..相反亦然..重要係當時人點樣用"正面"的態度去應付所有的接收.或即使收到的是爛波..就用正面的方法化成一個好球才對..1999:64:謝好post帶出深思
人與人之間的相處就像是傳波仔..有時傳的係好野..有時係差野...,不過你認為你傳給他是好野的同時,他不一定覺 ...
老文 發表於 11-6-2012 09:29 AM

首先謝謝各位的回復, 有時作劇場沒有什麽大道理在內, 有時只是想藉此介紹一下舊玩具, 讓它們曝曝光而已. 不過大家看後有各自的看法, 也是一件好事, 起碼大家想到的, 好多是我作劇場時跟本沒有想到的. 例如這個故事的後記, "音樂傳波仔", 當時我只想到負面的東西, 例如怨氣好像汽球越吹越大. 想不到老文兄你啟發了我, 快樂也是同樣道理, 你對人好一些, 他又會對其他人又好一些, 整個社會就開心好多. 雖然這個過於美好, 但是當大家在孩童時期, 或者年老遲暮, 生活的快樂就是如此簡單.