Toysdaily 玩具日報

查看: 7822|回復: 16

[改造交流] 選購噴筆,大家有乜心水?

事緣當年學噴畫買既一支0.2mm噴筆,油杯好細,所以想買支大油杯用黎上底色,但係今時今日見到有好多平噴筆唔駛三舊水都有,結構上唔知同貴價($500樓上)有冇乜野大分別?大家有冇買過啲平噴筆有用後感?:64:
其實你會否考慮買能換油杯的噴筆呢?
有見過呢一套裝,想當年噴筆未成行成市時已經想入。
有見過呢一套裝,想當年噴筆未成行成市時已經想入。
katsumoto 發表於 10-6-2012 11:50 AM

如果你主力噴底色的話,
會否選0.5mm 左右的呢?
相信會有很多合你用。
第一次玩噴筆有咩套裝好?
頭像被屏蔽
我都係之前係淘X買左套套裝泵連2條槍0.3+0.5  ,.最近先買多支0.2
已經好夠玩
淘X有好多套有邊套係好D嫁?
回復 8# 叛逆a恨

U 字頭個D都已經OK
回復 7# jaywalker99

小弟係超級新手, 我想問你買左邊set???
如果唔方便講, 可以PM,
thanks so much!!!
其他大大有提議, 都可以幫下小弟,,,
因為我個fd下星期一order淘佬...
感激:77::77:

我都係素組老友,上色初哥,有人介紹我用Mr. Color Platium(??) 0.3mm 噴筆,不過要成千銀,我又未玩噴過野,怕用壞左心痛呢,有冇bros有好介紹,PM埋俾我!:77::52::71:

(小弟咩都未有,噴筆,泵,抽氣台都冇⋯有淘淘平靚正介紹最好呢!l!)

P.S.> 我搵到依個摺合式工作平台,好似唔錯呢!

英利模型--浩盛 HS-E420K 小型强力模型工作台抽风机
抽風罩呢...最好有燈...
如果唔係好難睇倒即時效果...
我支olympus用咗二十年都仲好好用:love:  計落唔算貴。
我支olympus用咗二十年都仲好好用  計落唔算貴。
numan123 發表於 21-7-2012 01:31 PM

我果支Olympus都用咗廿幾年!計落真係抵玩!