Toysdaily 玩具日報

查看: 10077|回復: 31

[SD系] 確係貴 D-style Star Gaogaigar

好多人話 d-style o既出品唔值賣咁貴
又話偷膠嚴重,性價比奇低
買bandai 出果 d SD好過啦 ~

係ga~ 我都覺得真係幾貴
parts 唔多買成百幾二百蚊
......

終於等到佢o既出現

可以完成Star Gaogaigar

Goldion Hammer

StealthGao II

Star Gaogaigar

Star Gaogaigar with Goldion Hammer

可能勇者王o既玩具真係出得唔多(本人第一件勇者王玩具=_='')
完成佢之後感到好滿足!
我第1件ggg玩具+1

師兄金色位是否手油?有冇咩秘訣?個獅頭似乎好難油....:oh:

隻Gaogaigar 係用gundam marker 油o既

而 Goldion Hammer 同 StealthGao II 就係用Mr.COLOR 9號噴罐(第一次用噴罐,完全接受唔到佢原本隻膠色:DD )
細面積仲可以用gundam marker , 不過大面積就一定唔得 , 會油到一噠噠
我第1件ggg玩具+1

師兄金色位是否手油?有冇咩秘訣?個獅頭似乎好難油....
gerrard814 發表於 2-6-2012 10:31 PM
頭像被屏蔽
買齊兩款一套,平都幾乎要三舊;或兩魚八,九...一盒過那一款又少了一些件...
這SET模型真係好少件,所以一 ...
leo2004 發表於 2-6-2012 10:58 PM

我同你一樣諗法.. 入到模型店..  左手RG MKII, 右手 SGGG... 最後都係RG MKII... T_T
頭像被屏蔽
回復 6# leo2004
我買模型係因為鍾意個角色,雖然係少件,但係油吓砌吓影吓相,簡簡單單已經滿足
如果鍾意但因為性價比唔高唔合理而放棄,我會覺得比較可惜

真巧,尋日o係FL入左隻白mk II :DD
隻Gaogaigar 係用gundam marker 油o既

而 Goldion Hammer 同 StealthGao II 就係用Mr.COLOR 9號噴罐(第一 ...
nt1127 發表於 2-6-2012 10:38 PM

完全接受唔到+1

連從來唔上色ge我都逼於無奈買油黎手油,,希望唔會失敗啦.......
回復  Henry

買模型都係為0左有得砌..睇見鎚仔0個盒..真係無幾多件野砌..咁就成舊...可能會出此機 ...
leo2004 發表於 3-6-2012 01:29 AM

講性價比就真係..... 計埋買筆,顏料已經貴過兩盒rg

諗諗下留錢買rg justice好過.....

感覺用噴罐 d 色會平均 d

完全接受唔到+1

連從來唔上色ge我都逼於無奈買油黎手油,,希望唔會失敗啦.......
gerrard814 發表於 3-6-2012 01:51 AM
頭像被屏蔽
回復 11# leo2004
如果係咁就緊係留翻 d 錢買其他心頭好好過啦:$
頭像被屏蔽
感覺用噴罐 d 色會平均 d
nt1127 發表於 3-6-2012 02:04 AM

今日開工,個鎚同兩個環油到一撻撻:31:

好在GGG既件油得叫OK

上色真係好Q煩....:30:
回復 13# leo2004
量力而為 :71: