Toysdaily 玩具日報

[分享討論] MCFARLANE SPIDERMAN拆關節問題...

小弟近排係「徒保」到BID左隻散貨MCFARLANE SPIDERMAN

但BID到番尼發現關節好鬆...

於是小弟有意想將佢D關節加強...

但就唔識點樣將佢正確咁拆出尼...

唔知各位CHING有咩方法解救下小弟呢?:64:

小弟想拆出尼既關節係下圖紅圈圈住既左邊股關節+「左右轉腰」關節...
三角褲係用sonic wield "bear" 死d膠... 所以想拆腰位好大機會爆膠...
三角褲係用sonic wield "bear" 死d膠... 所以想拆腰位好大機會爆膠...
rex_tech 發表於 1-6-2012 07:00 PM

oh no/口\!
咁股關節都一樣係咁?
oh no/口\!
咁股關節都一樣係咁?
凱獸王 發表於 1-6-2012 07:11 PM

股關節可以用線不斷圍繞打圈加強關節強度
股關節可以用線不斷圍繞打圈加強關節強度
benedict 發表於 1-6-2012 07:16 PM

打圈後係咪會好易見到條線位?
如果係咁既話...咁未會樣衰呢...?:80:
打圈後係咪會好易見到條線位?
如果係咁既話...咁未會樣衰呢...?
凱獸王 發表於 1-6-2012 07:34 PM

唔會,你卷d線係會係關節內,d線係針線果d線,看不到的
試試用風筒熱吹一至兩分鐘。待自然冷卻。應該會有改善。
唔會,你卷d線係會係關節內,d線係針線果d線,看不到的
benedict 發表於 1-6-2012 08:46 PM

想問下咁點樣結尾-口-?
同埋佢果條隙縫咁細...同咩痴住D線令D令唔會甩好...?

試試用風筒熱吹一至兩分鐘。待自然冷卻。應該會有改善。
rex_tech 發表於 1-6-2012 09:50 PM

好的!我試下CHING個方法先~thx:64:
唔得先用線去捲佢:43: