Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: timyin

[新聞] 忿怒.....真的很忿怒,這些就是教育者所為嗎?? 強烈遺責嶺南中學處理緝毒犬手法 ....

好一個想置身事外之聲明,教育下一代,你無資格:blame:

http://www.lingnan.edu.hk/news/2012.5/n11/n11.pdf
佢地真係枉為人:53:
睇完佢校網回覆,真係凸爆佢

http://www.lingnan.edu.hk/
CHI L SIN,真係CHI L SIN
校方處事CHI L SIN,件事發展更加CHI L SIN

玩咩宜家,又死、又生

可唔可以尊重下生命呀
有真相,佢無事了
包和尚 發表於 30-5-2012 07:47 PM

咁咪好囉! 其實我開始睇到呢單新聞時, 我覺得個校長只係話唔想繼續養隻狗, 冇話要 pak 左佢, 但係 D comment 就一面倒話係個校長冇人性, 大家都知蘋果 D 新聞有幾 accurate 啦! 番事都係睇清楚件事先媽人!  BTW, 黎個 disclaimer 先, 我有養狗, 我從來都冇聽過呢間乜Q野學校, 而我日日都睇蘋果, 個個星期都睇壹周刊, Face... D 八卦書既.  我初初睇見都好嬲, 不過我覺得會唔會兩日就 pak 呀! 唔係兩個星期冇人領養至 pak 架咩? 咁個校長打完齋唔要和尚都底插既!
呢件事最大的問題是校方的處理手法,都係果句,基本的尊重生命都唔識,點教肓學生
這大家記得存下這校方的證據,否則他們刪除了就沒話可說
honey..番生了:73:
羅燦輝說,現以每年續約形式聘請莊鴻鳴,8月底莊約滿後可能不獲續任,故先行放走Honey。羅續稱,2009年政府推行校園驗毒計劃,嶺南中學也響應,但至今這事「已經無咁Hit」,學生也定性下來,故將教學重點轉移,或會運用莊的薪金多聘一名教師,「這是要橙定要蘋果的問題」。(from 明報)

姓羅的,你番歸啦,仲學咩人辦學呀,基本的價值觀都錯哂!!:blame: