Toysdaily 玩具日報

查看: 5070|回復: 10

[玩具攝影] 做隻有型既雀仔 -- 活用龍王丸關節

龍王丸係近期佳作,相信冇MUD人會反對。不過見各位巴打變雀都係照跟說明書,其實如果活用龍王丸既關節,隻雀係可以多D造形同冇咁肥既:71:

將腳踝關節拉出D,隻翼係可以長D大隻D
將腰關節拉出D,隻雀個BODY既線條就可以多D變化
而活用向上既肩關節,變雀既時候膊頭就可以反向後冇咁肥

下面兩張相可以進一步證明~~

隻野真係好好玩,咁大隻咁重手咁既價錢唔算肉赤LOR

搭多隻都係高可動既龍神魂之座先:43:

仲有阿仔既新玩具~~~
總之就拉開晒四肢關節!!!

係咪即係咁
總之就拉開晒四肢關節!!!

係咪即係咁
空 發表於 27-5-2012 03:26

唔係淨係拉開,而係用晒所有關節去幫隻雀造形。我屋企冇座用,如果有既話騰空、飛撲都應該冇問題
好正呀, 多謝Ching提醒.....等我都試試先~:he:
其實矮短身材要變老鷹又要顧得魔神型態,在造型來說就是很難的,當然難兩全齊美
大大的作法真係改善不少了:71:
謝謝分享!咁樣鳳王形態更接近動畫!
唔係淨係拉開,而係用晒所有關節去幫隻雀造形。我屋企冇座用,如果有既話騰空、飛撲都應該冇問題
ZZ-Gundam 發表於 27-5-2012 10:30 AM

如果唔拉腰關節 等個身短d  會唔會顯得隻翼大d
呢隻野真係值回票價...
師兄變身好過之前既鋪頭show出黎好多...
龍王丸係近期佳作,相信冇MUD人會反對。不過見各位巴打變雀都係照跟說明書,其實如果活用龍王丸既關節,隻雀 ...
ZZ-Gundam 發表於 27-5-2012 03:03 AM

Woo~!!! Perfect 鳯凰 mode!!:71:
Very good suggestion:71:
最底架60X最正!
近期都想買番架熱狗特別版~