Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 9月 SIC Vol.64 OOO Tatoba Combo (新官圖P15)

依~~~ SIC FEEL 返黎WO !!
估計無得換既似喇……否則點搵你錢,之後下一隻既 combo咪唔駛出?﹗
多其 發表於 25-4-2012 04:50 PM

就係有得換先可以吸引人買下隻combo
你可能講緊亞種
shf d亞種出左兩set 就冇再出 睇o黎就唔係好賣得
SIC玩換裝都算係其中一個特點 我估就有得拆o既...
雖然變咗怪人樣好崎形, 但我有玩開occ, 有得換裝一定係大賣點!
當時occ有得同shf揮就係呢個原因, 而且ooo式換裝其實冇咩難度, mg都做到啦!
頭,胸,腹只係拆ball joint, 心口個圈應該可成個拆出嚟再一開三..........只係安藤大師會否偷懶........:34:
就係有得換先可以吸引人買下隻combo
你可能講緊亞種
shf d亞種出左兩set 就冇再出 睇o黎就唔係好賣得
...
leah周 發表於 25-4-2012 06:03 PM

我估第一set係基本形態,第二set可能係全虫系+全貓系,第三set係翼角暴+reborn,全鳥系放魂shop,東映限定TaMaShi COMBO,誌上限定全水系,魂展會場限定蛇龜鱷∼
:34:
我估第一set係基本形態,第二set可能係全虫系+全貓系,第三set係翼角暴+reborn,全鳥系放魂shop,東映 ...
鴨仔 發表於 26-4-2012 01:52 PM

Sorry, the 2nd set is "Insect" Combo.  :shy:
我估第一set係基本形態,第二set可能係全虫系+全貓系,第三set係翼角暴+reborn,全鳥系放魂shop,東映 ...
鴨仔 發表於 26-4-2012 01:52 PM

諗諗下全貓系好有 SIC 化空間 !
可能會變飄逸o既超西式長髮
今次係單隻裝, 但有地台?
今次係單隻裝, 但有地台?
aol 發表於 28-4-2012 02:02 PM

展覽有時會做埋個地台,
到時出個時應該唔會跟地台,
就算有多數都係初回跟ge贈品...
因為如果再跟埋個地台,
個價又會貴多一重天~:Q
如果fourze出既話唔知會唔會成舊癈鐵咁呢:DD
相信OOO系列會係我第1隻既SIC產品:71::71:
2012年9月發售 : S.I.C. Vol.64 Kamen Rider OOO Tatoba Combo 6,000Yen
Add啲新展圖

轉載自Cybergundam大大嘅blog

多口講幾句  覺得SIC好另類接受唔到嘅Ching 麻煩你翻去玩你嘅原版SHF 兩隻根本唔同概念
SIC系向石森章太郎原作致敬而誕生嘅產物 帶有悲劇色彩嘅英雄
宜家你地睇果啲只不過係每個周六日本小朋友嘅合家歡劇場 掛住石森個名嘅品牌延續
根本兩個不同概念 冇必要用你地嘅世界觀黎評論SIC 大家河水不犯井水 啱就玩唔啱就請高抬貴手close佐個頁面當冇睇過好了 多謝合作
SIC OOO真係越睇越正:love:
回復 115# MR_OOO

咁 SIC 唔岩你了, 你都係玩返d 12吋呀, SHF呀, 個d啦, 但係我係Fans, 我冇俾佢傷到心, 仲覺得佢出得好好添