Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 冇錢買機娘,唯有自己整一個

最近出了Wing ew的機娘,我望住個價錢,望一望銀包,唉...想起家中多了隻00,於是就自己整機娘
素體用有希的原因係因為短髮短裙,可動比較好

AGP的囡囡素體有不少孔來連接裝甲,figma本身冇,我又唔想學亞莉亞咁幫囡囡開洞,所以用了blutack

可以加0 raiser

有希raiser

多了隻00的原因,就係7劍,雖然圖中唔係7劍...

這張真夠多穿幫位...

有了上次整小焰Gafran的經驗,今次整得較輕鬆,但仍不夠完美,繼續努力~
小圓age揾靈感的嗎:71:
oo D裝備用系有希上好似大件左d:35:
小圓age揾靈感的嗎
oo D裝備用系有希上好似大件左d
zero2443 發表於 24-5-2012 09:54 PM

小圓AGE後遺症...

上次的小焰Gafran
大大若有其他figma, 可以試試緊身衣的figma囡囡, 外甲可能更貼身,
另外長門有希沒有太多表情, 可以找一些較熱血的女角面孔~~
大大若有其他figma, 可以試試緊身衣的figma囡囡, 外甲可能更貼身,
另外長門有希沒有太多表情, 可以找一些較 ...
cliffordchan107 發表於 25-5-2012 11:32 AM

就是沒有緊身衣喇...
本想用小圓,但裙子太大,小焰長髮阻礙了,BRS件袍又阻礙了...
就是沒有緊身衣喇...
本想用小圓,但裙子太大,小焰長髮阻礙了,BRS件袍又阻礙了...
御姐喵 發表於 25-5-2012 12:02 PM

沒所謂la, 隨便玩玩過了癮便算~~
不過figma大部份構造差不多, 互換性很大,
橫惦是原創不跟原著, 不如自己用幾盒較少阻礙的部份合成一隻再加高達外甲看看?
讚.......................:71: