Toysdaily 玩具日報

[詢問] 今日遇到個比較嚴重的問題

發佐丐多次帖,頭一次遇到哩個問題..
今日打算好似以往咁鋪圖,結果寫完按"發新話題"之後,發現個帖祗顯示出前面1/10左右內容.一張圖,一些文字(而且唔完整).
我以為系BBS大姨媽顯示唔到,於是又按"編輯",發現內容變成祗有顯示果陣咁多..
我又再將後面的內容全部補翻上去,然後按"編輯帖子"..結果依然系咁....
重復搞佐幾次都一樣,已經好煩
到底系咩問題呢?以前發過咁多帖都無試過咁樣..
發佐丐多次帖,頭一次遇到哩個問題..
今日打算好似以往咁鋪圖,結果寫完按"發新話題"之後,發現個帖祗顯示出前 ...
DSEMI 發表於 24-5-2012 01:59 PM

d 個問題其實係 forum 唔 support 香港字形 問題 ... 條如 "o左, o我" d d ...
同埋, 下次出 post 之時, 最好 CTRL+A, CTRL+C <= copy all 留低, 又或者可以係 NOTEPAD 等打左先.
又或者轉用 firefox or chrome ... 佢地會冇左 香港字形 問題.
d 個問題其實係 forum 唔 support 香港字形 問題 ... 條如 "o左, o我" d d ...
同埋, 下次出 post 之時 ...
Vince 發表於 24-5-2012 02:24 PM

系咁點至可以查出邊度或者講邊隻字出問題呢?
哦, &#21655;, 口既, 喎。。。etc。。。