Toysdaily 玩具日報

查看: 4746|回復: 12

[動漫資訊] 壞消息- GI Joe Retaliation 延遲到三月 2013....

http://www.deadline.com/2012/05/ ... foreign-box-office/

聽美國有人講好似回收figure....希望唔係真啦, 啲玩具唔好影響呀!!!
本身不是3D的嗎???
不是.

3唔3D但我覺得其次, 我諗係
1) 套Battleship 唔收得
2) Avengers/ Hunger Gane 太成功
3) 蜘蛛俠上映期又係六月

種種因素, 可能導致縮沙.

but 啲玩具唔好回收 ah  T_T !!
見 Badtoy 個度有句 Movie Moved to 2013, Toys Moved to Now!
應該冇乜問題
series 1出晒貨啦喎, 最多都係跟住d series delay, 孩佬轉個packing咪又係當新o野出~ haha~

咁大济?!
好少見有D甘既事。
但,我估係流料多D!
宣傳出晒,玩具出左頭一批,怎可以延期?

孩佬D貨,冇左电影推會点?

电影公司同廠又点共識?
Gi goe的全年marketing planning又会点?
一delay就delay到下年三月:50: 出曬tralier同玩具又公佈曬poster喇喎:44:
世界末日左之後先有得上映...........
搞錯呀!我好期待呢套戲wor!
安排好哂咁多野一時間我覺得應該唔會
唉, 尋日已經病病地, 一見到話套戲延期, 真係想嘔血.
只怪battleship太爛, 7月又有tdkr & spider-man. 依家好似讓晒路俾marvel & dc. 未打先輸.
要上3D又要重拍某D部份鏡頭. 又想賺多D我地既錢.

其實以前有無試過D戲可以推遲9個月先上(唔好計當年Spider-man第一集, 當年911無左WTC都係抽起左個trailer). 我覺得paramount真係無野搵d野黎攪. 又好似做到唔想俾jon chu拍第3集?

唉, 真係2012世界末日前都睇唔到, sad.:38:
冇movie 製做市場氣氛, 而movie series又咁少裝備, 的確令人興趣大減, 冇乜衝動去入.....

就如冇movie o既avengers, 我諗我一隻呢個avengers o既 series都唔會入.......
派拉蒙突然宣佈《特種部隊2》(G.I. Joe: Retaliation)將從下個月延到明年3月29日上映,當時官方給出的解釋“為了進行3D轉換”十分蒼白無力,估計沒有人會相信僅僅是為了這個他們會在一部影片離上映只有一個月的時候倉促做出這樣重大的決定。事實也的確如此。 Deadline的Nikki Finke為此作了一番調查,挖出了派拉蒙延期《特種部隊2》上映的真正原因。 3D轉換只是個藉口,實際上《特種部隊2》的問題多多,首先是影片試映評價糟糕,而第一部也是因為評價差而拖了票房的後腿。其次派拉蒙高層意識到他們做了一個短視且失策的決定——在續集開始不久就殺死了查尼塔圖(Channing Tatum)飾演的角色“公爵”。這也就是《特種部隊2》海報上沒有查尼塔圖的原因了。 派拉蒙這麼做是因為他們做出這個決定的時候,查尼塔圖還不是大明星,但《誓約》(The Vow)和《龍虎少年隊》(21 Jump Street)的票房大賣讓形勢發生了變化,而且試映時,觀眾們普遍反映影片唯一的亮點就是查尼塔圖和巨石強森兩人的對手戲,為公爵的早死而感到遺憾。為了滿足觀眾要求,派拉蒙需要增加查尼塔圖的戲份,而這就需要重拍,而且工作量不小,需要花不少時間。 派拉蒙如此在意觀眾和評價是因為他們害怕《特種部隊2》這部影片票房慘敗,最近的《異星戰場》和《超級戰艦》就是前車之鑒,後者同樣是孩之寶的玩具電影。 不過電影延期上映往往會帶來預算超支。《MIB星際戰警3》當初因劇本問題製作中斷了一段時間,預算就呼呼的從2.25億美元上升到3億美元。《特種部隊2》的預算現在是1.25億,不過派拉蒙堅稱該片預算控制得很好,不會超過1.3億。 誠然,派拉蒙曾經把馬丁史柯西斯的《隔離島》(Martin Scorsese’s Shutter Island)延期上映,票房依然很成功,但,閃電會兩次擊中同一個地方嗎? 作者:Nemo 來源:影像日報 | MovieSoon.com 好萊塢電影手冊