Toysdaily 玩具日報

查看: 5802|回復: 32

[個人收藏] [亂拍系列,ok多圖, 小心] 懷舊下 SUPERMAN--基斯杜化李夫

一講起超人, SUPERMAN, 相信80後既朋友只會諗到佢-----Christopher Reeve, 基本上Christopher Reeve = SUPERMAN  / SUPERMAN = Christopher Reeve, 不可分割.
響95年時候, Christopher Reeve參加馬術比賽既時候墮馬, 導致脊椎嚴重受傷,全身癱瘓. 我當時聽到呢個消息, 覺得非常可惜, 心諗佢咁有型, 咁就一世. 但人定勝天, 佢康復之後, 雖然全身癱瘓,不過殘而不廢!! 仲全力投身於社會公益事業,致力於推動幹細胞研究事務,並經常舉辦巡迴演講。
一直到2004年, 佢因為心肌梗塞陷入昏迷,並於隔日逝世,享年52歲。
由於佢一直都冇放棄自己,繼續積極人生, 仲出左本書叫"STILL ME" 講返佢一路以來自己既心路歷程. 呢個戲裡,戲外都係英雄既人令我很尊敬!

聽到HOTTOYS正式攞到佢既LICENSE, 真係義無反顧,當埋底褲都要落訂. 雖然貴過其他FIGURE, 但無計, 情意結, 無價.

一個字-正~!! 雖然無咩配件, 但臘像級既頭雕, 成全左我多年來既期待, 絕對值得!
HOTTOYS完全將Christopher Reeve既英氣表現出來~

MAN OF STEEL VS IRONMAN

唔駛講, IRONMAN係輸梗

THANKS FOR WATCHING
This figure is really nice
I got it as well
點解衫袖咁短嘅?:80:
This figure is really nice
I got it as well
quincy 發表於 21-5-2012 04:26 PM

:71:
係, 堅正, 不過真係有D貴:67:
its really a nice figure, especially if u got batman 1989 as well
點解衫袖咁短嘅?
cc9394 發表於 21-5-2012 04:33 PM

o, 我無抆好來玩,所以有D短:66:
its really a nice figure, especially if u got batman 1989 as well
GTO 發表於 21-5-2012 04:34 PM

我89 BATMAN都有入:43:, 又係正野來~
衫袖整好d就满分了,哈哈哈
teiida 發表於 21-5-2012 05:19 PM

THANKS~:63:
次次影到忘晒形,就唔為以隻衫袖:56:
:71::71::71::71:我都有入
我都有入
chanyinkit 發表於 21-5-2012 05:49 PM

明智之選~~:77:
正相正物支持:71:
大大幾時正番輯”正式拍”?好相睇下:shiny:
正相正物支持
大大幾時正番輯”正式拍”?好相睇下
Oldcat 發表於 21-5-2012 07:55 PM

多謝Oldcat大大,呢度咁多高手,你都係用快怕系列,我更加未夠班用正式拍三個字啦…:unhappy:
咁!請大大影張”蚊“好衫袖的相嚟睇睇!:54: