Toysdaily 玩具日報

[詢問] 皆旺3樓有邊間唔係黑店?

關閉 [複製鏈接]
都bid左囉
交收時看清楚囉
回復 29# catcat
四眼黑咩???係質素差D姐,佢又唔係當真品買
好少幫襯佢,唔太清楚
更新
己交收,個盒殘左d,但其他野都冇問題:71:
皆旺呢個場 :42: 小心 :74:
除左一樓大雄果friend, 其實其他全部都無乜野。
人地賣二手講到明就唔好話人係黑店。
以前我唔行呢個場,因為跟樓主心態一樣,而且覺得又好似比信鵝果邊貴。
當我呢幾年搬左住旺角及約每兩星期行一兩次,就發現全是錯覺。
Q記暫無試過有問題及有禮貌,每層也有幾間都係有禮貌,仲間唔中可找到二手野、無版權貨平靚正。
新貨訂貨老實講佢地多數係會比出面貴少許,但人地細鋪頭,搵食啫。
而且出邊訂貨爆左,呢道仲可以比你嘗試找最後機會。
每層我都有買個新貨、二手貨、訂貨及bit貨。
大雄朋友也有bit個貨,雖然無出事,但緊無乜禮貌。
回復 35# rekt

This one is really a black shop. Be careful!
講到皆旺咁黑,痴線咩 ,皆旺頂多咪大雄果friend 同四眼有D問題。定係想話皆旺D燈光黑咋
開口埋口 都一竹篙打一船人
咁同一聽到大陸,就話滿地黑心食品,會隨時被人打劫有咩分別?
回復  catcat
四眼黑咩???係質素差D姐,佢又唔係當真品買
好少幫襯佢,唔太清楚
TsChoi 發表於 18-5-2012 10:16 PM

四眼唔黑,係正pk姐。

阻路,死罪。見d妹仔生客就獅子開大口,見唔少。

至於其他師兄嘅訂貨問題,小弟無幫襯過,無謂多言了。
【貓】鋪以前由阿媽咪同姑姐睇鋪果時好NICE,好好傾......:73:有次試過朋友仔買2手傳說巨神合金魂,到附近餐廳開黎玩,發現車輪條帶斷既,拿回去佢地睇左跟住話唯有退$$

由阿老豆開始接手長駐→2人分開→現在各有鋪頭就少左入去睇野了,間中行過見到面會打下招呼咁....
回復 38# catcat
四眼係pk左D,不過佢D貨又獨一無二。佢串都無法。Q仔自從由呢兩個後生仔睇舖後好好多,起碼有禮貌。大雄嗰朋友就真係行街啦!唔好話bid左野去到要佢揾受氣,試過喺佢舖頭想買野佢理都唔理你,問佢幾錢竟然答放喺上面睇唔到,你睇第二樣啦!真激氣!(我問嗰盒係sic kiva)
只係黑店較集中, 又不至於全部係黑店
fatcheong 發表於 18-5-2012 04:23 PM

所謂集中, 其實數埋真係有人黑過既講黎講去都係果幾間,
數埋都唔知有冇五間係有人分享過中招經驗
成個場我諗都有成五十間店以上.....但就俾呢一成唔夠既搞到萬劫不復
好似其他大大咁講到雞旺=黑場咁樣, 我覺得就真係有欠公道~
三樓中間一定係賣假野
講到皆旺咁黑,痴線咩 ,皆旺頂多咪大雄果friend 同四眼有D問題。定係想話皆旺D燈光黑咋
開口埋口 都一竹篙打 ...
saga64 發表於 19-5-2012 01:12 PM

x 2
個場幾十間店, 數黎數去都係果幾間黑
但就每次講開雞王呢個場就成日有大大會話黑場, 又話冇間唔黑
咁講對好唔理性亦好唔公道~
小弟就不時幫襯, 美系日系組立星戰, 起碼都同十間以上既店舖交易過
冇事冇幹~
如果係全場黑既話, 唔通係我拜得神多?當然你可以話回應我, 講理性, 可以話其他三十幾間都黑係我唔中 Lor.......
2樓玩具x森都ok架,不過大雄果friend同三條毛中間條路愈來愈窄,想停低睇吓野都唔得.整整下都唔行嗰邊睇完期他鋪就走
其實三樓應該得一間有喺Y拍賣嘢, 不過其實佢D價都擺明係老翻, 又唔好話係黑店嘅, 最多話佢賣老翻啫