Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Kato's works master piece - Bruce Wayne suit

如果呢套老西係2牛,
我相信好多師兄都會入(包括我),
可惜係2牛一倍唔止,
真係付擔唔起....!!!!!
樓主 ...
kafai1978 發表於 18-5-2012 11:46 AM

2牛好多師兄都會入...真係人人價值觀唔同...
不過用料同手工好好係事實

回復 60# GTO

其實係SS個forum, 都有幾位痴漢, 經常用d核突相去搞熱討論, 通常d相廿四小時內就到達TD....搞到某品牌近年要利用專用bloggers於幾個相對流行的toy forum平臺上優先發相對簿, 不過只要係有靚相睇, 同明白forum同品牌之間的合作伙伴關係便可, 因為始終讀者,平臺同品牌都係某程度上的得益者。
呢個區D風氣係咁
其他區都唔係咁的
GTO 發表於 18-5-2012 12:50 PM

真係好奇怪, 就算講價錢啦.
唔抵得唔順人哋花得起賺得到你咪努力D囉,
保險界經常帶新人睇車睇棲都係呢個釣蘿蔔引你跑嘅激勵方法.:75:
你斷估唔會唔抵得街邊架法拉利走埋去隔離大便抹黑個車主掛,
檔你有本事大得出啦, 其他人會笑你定笑個車主呀:34:
高級西!!!!!!!!:71::71:
保險界經常帶新人睇車睇棲 ...
Oldcat 發表於 18-5-2012 04:36 PM

價值觀問題吧,相信能夠支付一皮野於玩具既大大在此區大有人在~
至於此西裝在大家心目中的價值不是個個一樣~比你更有錢的人也可能覺得不值
吾關吾抵得人事.
花得起和懂得花又是另一種藝術
花得起和懂得花又是另一種藝術
evilalive 發表於 18-5-2012 06:31 PM

我兩樣都唔得呀大大:help:
著得起Armani, 真係會選擇用買一套Armani的價錢去買20套G2000嚟著? 然後覺得超值,

好小甜甜囉。
我兩樣都唔得呀大大
Oldcat 發表於 18-5-2012 06:50 PM

咪講笑喇Oldcat兄
咪講笑喇Oldcat兄
evilalive 發表於 18-5-2012 08:12 PM

唔係講笑架,我嘅字典裏面目前都只係有”用錢”。
”花錢”呢兩個字都只存在於十年前。:78:
至於”懂得花”,故名思義係要懂,要懂自然要有研究,
研究係要時間,呢樣更加係十年前比現在充裕得多。
所以家陣兩樣都唔得:sleep:
保險界經常帶新人睇車睇棲 ...
Oldcat 發表於 18-5-2012 04:36 PM

Really good metaphor...

以事論事!我從來無見過—套1/6嘅老西可以咁近影都靚成咁!係香港......係呢個世界有幾多個有心人能做到如此水平!作為港人我感到光榮!:71: