Toysdaily 玩具日報

查看: 7863|回復: 29

[個人收藏] 他不是HAWKEYE,但仍是CLINT BARTON!!- RONIN!

Ronin原名 Clint Barton,即是大家所熟知的Hawkeye。在紅巫女魔法失控下,整個宇宙被扭曲,Clint 為了復仇者們,與Kree的飛船玉石俱焚。
然而,在House of M事件當中,因為紅巫女的魔法而再次復活。
當他記得自己已經死了的時候,對自己的身分感到疑惑,
最後,他決定放棄 Hawkeye這個身份,從日本女武術家Echo手上接過Ronin的身分。

在黑暗皇朝Dark Reign時期,由Bucky Cap所帶領的New Avengers對抗由綠魔Norman Osborn帶領的Dark Avengers。

Ronin曾經一個人闖進Avengers Tower,想殺死Norman。
可惜以一人之力,難敵多手,最後被人扣押。(那個Hawkeye其實是Bullseye假冒的)
及後被New Avengers救出。

而Barton的妻子是MockingBird。

在siege事件下,Dark Reign 宣告結束。
Clint亦放棄Ronin的重分,變回Hawkeye,繼續當Avengers。
-------------------------------------
Figure篇∼∼∼

這隻Ronin附送兩個頭的,一個是Ronin,一個是Barton。
我亦是因為有Barton的頭才決定買的XDD

Ronin的主要武器是日本武士刀和雙截棍,當然要耍下啦!

由神箭手搖身一變,變成忍者!

這枝十手是Elektra的∼借來一用,非常配搭!

身為Clint Barton,當然要拿一下弓啦!

自製的簡陋箭筒,弓跟箭是向Hawkeye借來的XDD

漫畫中他都經常拿箭!忘不了Hawkeye的拿手好戲!

全裝備圖!弓箭,武士刀,雙截棍,十手!

Ronin與Hawkeye。

這是Hasbro的2-Pack,另一隻就是Elektra。
其實只為了Ronin而買的,幸好 Elektra 沒有重複XDD

終於替Daredevil找到他的情人。
Elektra都是有兩個頭可更換的。

Clint Barton(Ronin)與New Avengers!!

後記:
這隻Ronin我個人非常喜愛!
因為他是Clint Barton,我十分喜歡這個角色!
這隻可動其實不俗,但因為那件武士服令他腳動得不多...
配件也不少,但我絕對是因為Barton頭雕而入的XDD
大家見到不妨考慮看看XD 以上!

原POST:http://blog.yahoo.com/_FTK4JIQAH ... ticles/560172/index
正post!我都鐘意佢,希望上左電影佢嘅人氣會高d
This kind of great post must add marks for support! :71:
呢隻真係幾正  當年合理價入左一盒  而家要買都好貴了
wow this one is hard to find now!!
the head is great especially release at the period when ML is so bad!!
回復 2# hang
哈哈
不過佢人氣高...d玩具就會升價:50::50:

回復 3# Douglas.M.Saint

thx:64::64:

回復 4# Just-For-HIM

好彩佢人氣麻麻:34:
宜家都係小炒價 尚可接受!!!

回復 5# Grimlock

哈哈 咁岩見到咋!!
最想要都係iron man x maria hill個pack:79::79:
我無經歷個個時期...
不過hasbro真係:38:
好彩宜家有改進!!
哈哈
不過佢人氣高...d玩具就會升價

不過佢人氣唔係好高...但隻6"hawkeye就好貴
(唯一一隻6")

ultimate版幾時出啊:63:
回復 7# kaselai

哈哈哈
純粹係佢多配件!?
可能真係惟一得一隻:34:
Barton的頭挺不錯~~只是雙人裝的大貨比較少,價格高呀~
回復 9# kingraider

不過呢個頭唔係好多人讚好...
因為其他人個D 隻眼向上 好似痴呆咁...
幸好我呢隻無咩大問題XDDD

是喔!?
因為我都係小炒價買返黎:42::42::42:
IRON MAN個PACK...影都唔見:42::42:
有邊個師兄見到影 唔該話聲我知:79::79:THX~~~
ching正post.. 又獲益良多~~ :71:
ironman + hill個盒早前入左.. 未拆.. 未知有乜特別
回復 11# snake888

多謝SNAKE兄:64::64:

係!? 外國網入嫁?
好想要~"- 介唔介意話我知價錢連運費XDD?
知道故事,對人偶的了解多一些,玩起來特別有意思!
感謝分享!:71:
呢隻我都有...但係我果隻係金邊版...而且係無Barton頭...
Iron Man 果PACK兩年前托朋友幫手先買到
香港根本無貨

至於Deadpool,Blackwidow 就入唔到lu :79: