Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 惡搞劇場之超級美少女大戰-終章 往世界的盡頭

上集http://toysdaily.com/discuz/thread-182274-1-1.html上集收視率高了,御姐我很開心~

梓喵:大家好,今集係結局了,今次並冇分good end同bad end,係因為編劇哥哥諗唔到點整的關係...究竟我同有希的決鬥最後會點呢?睇落去啦~

梓喵:有希,你究竟想點?
有希:利用螺旋力來實現我的欲望
梓喵:螺旋力...欲望?

有希:螺旋力的力量有無限可能性,把它發揮最盡的話,可以產生一個銀河系,甚至係生命...
梓喵:生命!?難道你想...
有希:...

梓喵: Quantum system!!有希,告訴我你的欲望!!
有希: !!?

有希:很久很久以前,有一個對我很好的人...

有希:有一天,他為了保護我而死去...當時我什麼也做不到,只能親眼睇住佢死...
梓喵:有希...你因此想他復活?

有希:你根本唔明白我的感受
梓喵:有希...

有希:只要把你打倒,就冇人能阻止我
梓喵...

有希:...
梓喵:有希,停手!!

梓喵:有希的感受我明白!因為我也親眼睇住我的朋友死去!!(而且係你殺的!)

梓喵:有希,你把decade,初音及brs殺掉時,我都無法拯救佢地...

梓喵:有希,你認為殺掉三個人後令那個人復活,佢知道了會開心嗎?
有希:我..我竟然...梓喵,我有個請求
梓喵:什麼?
有希:把我殺掉...

梓喵:咁我就...再見了,有希...
(編劇:拜託別吐糟梓喵插的位置,梓喵唔夠高喇~)

有希:咁我就可以去到那個人的身邊了...
梓喵:...

梓喵:decade,初音,brs,最後只剩我一個了...

梓喵:雖然我得到能超越神,甚至消滅惡魔的力量,可是我失去的實在太多了...我已經唔可以返去彈結他了,以後只能孤身走我路...

梓喵:decade,把你的力量借給我,我想到不同的世界旅遊,直至...去到世界的盡頭...

梓喵:這個...係咩世界呢?
劇終...

第二季完結了,接下來還有個第三季作最終章,看看收視率才決定幾時發吧...
好感人嘅故事, 好有心機, 絕對支持!:71:等緊第三季!
好感人嘅故事, 好有心機, 絕對支持!等緊第三季!
HTK 發表於 5-5-2012 10:54 PM

咦!!我自己都唔覺感人喎!!
我覺得有點爛就是了...
BTW,多謝支持~