Toysdaily 玩具日報

查看: 9988|回復: 13

[玩具攝影] 怪獸之王憤怒咆哮!正義既超人未變身先陣亡……人類還有希望嗎?

話說…呢條片…小弟一開始整既時候,係抱住個咁既心態黎整—「香港咁少人整StopMotion,我一整完放上網一定會引起熱潮!到時實好多人膜拜我:34:」所以我就拖慢黎整,斷斷續續搞左幾個月……:67:點知…… toysdaily.com/discuz/thread-181786-1-3.html
OMG:50:居然比man3423師兄搶先一步,仲要整得好過我咁多添:55:唔得,我都要加快手腳,拿拿聲搞掂條片,然後放上黎……:*

:47:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
:47:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

OH SHXT!!:time:本片最重要既男主角居然出D!(:60:)

心kick:love:

人類既英雄超人迪加,我地絕對唔會忘記你為左人類而英勇戰死,再見了,超人!:!

所以呢集係第一話,亦係最終回,除非我修補到,如果唔係第二話無限期延遲……:o

好啦,都唔好講咁多野,去片啦!

P.S.由於小弟PO唔到連接,勞煩各位師兄copy以下信息,再到youtube觀看……
youtube.com/watch?v=a5zjY783UTA

使用軟件:ParticleIllusion_3(幻影粒子金典版):用於製作粒子特效
                 會聲會影X4:用於剪接
                 AfterEffectsCS3:用於部件放大縮小、綠幕去背                 PhotoShopCS3:用於修圖
另外有冇師兄識教番youtube條片既比例?我輸出時係16:9,但上載上youtube就變左4:3……
:71:  can't see !!
can't see !!
冬暖夏涼小恐龍 發表於 4-5-2012 09:37 AM

修改ed~睇唔睇到?
兩條 LINE 都死!!!:55:
兩條 LINE 都死!!!
冬暖夏涼小恐龍 發表於 4-5-2012 05:12 PM

師兄你有冇將「W」中間D空格刪去?我兩條Link都試過得......
--------------------------------------------------------------------------------------

宜家得唔得?copy左之後放去「www.」之後就得架啦~~
我睇到,幾好,背景改埋就perfect:71:
勁呀ching,TD實在太多人才
有d位可以去得輕快小小,唔g點形容
100分已經有85分!

p.s.
迪加死左咪冇下集...
好有趣呀!:66:
真的好有心!:71:
我睇到,幾好,背景改埋就perfect
TsChoi 發表於 5-5-2012 01:21 AM

多謝支持~背景我都有唸過加埋,但因為第一次整,好多野都仲係嘗試中,但大概已唸到點整,下一個超人故事將會係尼奧兄弟,應該會加埋背景:77:

勁呀ching,TD實在太多人才
有d位可以去得輕快小小,唔g點形容
100分已經有85分!

p.s.
迪加死左咪冇下集 ...
F.S.飛煞 發表於 5-5-2012 02:19 AM

迪加已經唸到方法冇左個頭都可以合理出場,下集應該三個月後會睇到:51:

好有趣呀!
真的好有心!
JTOYZ 發表於 5-5-2012 11:48 AM

多謝支持~~其實真係唔係好難整,只要用熟左D軟件就會覺得好易,我都係第一次整~~:77:
ok
冬暖夏涼小恐龍 發表於 5-5-2012 02:54 PM

唔該晒~:77:
頭像被屏蔽
bluetab ba......
Galulu^^^ 發表於 6-6-2012 10:02 PM

Bluetab其實已經用緊,用黎痴實D玩具影,背景其實小弟唸住用綠幕後期加上去:36:
P.S.仲唸住呢個Post沈左落去冇人再睇,估唔到仲有人回:$
頭像被屏蔽