Toysdaily 玩具日報

查看: 11835|回復: 16

[分享討論] 4月尾東京4天遊收獲+台場Gundam日與夜+Gundam光影演出Video+渣古豆腐

第一日行完街, 到六點鐘偷到時間走去秋葉原, 可惜趕唔切睇秋葉原魂Campaign展覽.....:49:

之後去了新宿, 夾唔到盒 Real Deform Kamen Rider OOO ...... :79:
第二日去了中野, 勁掃了一大袋走~~:D
第三日上午再去秋葉原, 行埋未行的, 買埋未買的~~ 下午就去了台場睇Gundam~~:43:

其實一早睇左先前去日本玩的師兄們的攻略, 所以都無諗住去買新出品, 因為日本新出品的玩具, 計返都係貴過香港, 除左見到RADIO會館唔記得第幾樓, 賣增長天2800一盒, 樓上海洋堂賣緊原價3800....... 都有在中野見到一盒新的阿修羅賣33XX, 有點想賣但最後都無買到~~:38:

主力都是去了Mandarake找二手玩具, 結果就買了一大堆SIC回來了~~:$
(但佢個網頁同舖頭賣的跟本兩回事來......):30:
原本想去埋涉谷果間, 不過無時間所以無去到.................

最後送上台場GUNDAM相俾大家~~:handshake:

台場 1:1 Gundam 7分鐘的燈光+影像演出∼
Part 1: http://youtu.be/AigsgyKKiLk
Part 2: http://youtu.be/UXBXzH4pOxg
現場睇係勁感動的∼∼ :$ :$ :$

GUNDAM FRONT TOKYO
(真心... 有少少流......):(

相關帖子

師兄 D sic盒盒都貴野噢!
感謝樓主分享了台場高達的日與夜照片呢!:71:
kiva 帝王過唔過一金牛? :shiny:
大豐收喎:shiny:

台場高達正呀:handshake:
恭喜晒ching, 買到好多心頭好呀!!!我都好想去台場睇gundam ar,
kiva 帝王過唔過一金牛?
goldwater 發表於 3-5-2012 01:22 AM

開封未使用 10500 :$
原本第一日見到有另一盒 二手 9450, 不過我第二日會去中野, 諗住睇埋中野先買, 但第三日再去時已經賣左了......
師兄 D sic盒盒都貴野噢!
ryu4103 發表於 3-5-2012 12:58 AM

除左Kiva 10500 同Den-O 3675之外,其他全部都唔過3000yen∼∼ :$
好強的sic買入呀~~~~~~~~~~~~~~~~:63:恨死人鳥

渣古豆腐~~ 枝豆味~~
可惜我買唔到首批連熱能斧匙羹的.......

食完個殼可以留為記念~~

其實我覺得質感似豆腐花, 但又無豆腐花咁滑....
都幾好味, 我再加了冷麵汁來吃仲好味~~
:)
個豆腐好得意!!!:71:
正!
台張gundam front點都要去一次先得 :67:
豆腐好過癮!:71:
真係好正,請問大大個燈光show喺幾點開始呢?Thx!!
大大D 相好正!

其實宜家叫Metal Grade 1/1 合適D 好有金屬質感!