Toysdaily 玩具日報

查看: 26050|回復: 10

[個人收藏] 機甲戰記-基格諾斯蒼鷹 FALGUEN (魂SPEC)

魂SPEC XS-11
機甲戰記DRANONAR

基格諾斯蒼鷹 的

FALGUEN (XFMA-09 科洛京)

上次隻威龍1號係要砌d甲上個骨架度,呢隻[科洛京]就唔駛,一開盒就玩得
  玩具也是已入手多年,  先看看09年2-3月我拍下的部份相片

入主題,2012新拍的相片!

型態都係有兩款可換,前期型及後期有翼型態

左前臂分別可換成有光劍狀或後備彈夾狀

可動夠玩,關節就冇威龍咁實,但也是合格級數

需有地台支架,但不能換裝成彈射狀態

上色方面就面部較一搬,其他地方ok

最有趣的是,作為一部敵方機體,不是用魂店型式發售真係可喜可賀(但這傢伙我入手時都唔平…)

武器有

75mm Hand Rail Gun (SSX9)

Molti Discharger (背部的3連裝導彈)

AAM Dual Missile (機翼的對空飛彈)

Laser Sword

這個背部有飛翼的後期型,看上去就當然有型啦,可借是雙翼非常鬆,我用到aa膠+寶貼大法都搞佢唔掂,拍照時還是時常掉下來,實在冇引,所以冇心機影,拍了數張就算數

END
機甲戰記的確好型:71:
如果robot魂有機甲戰記這條line的話我都好可能會出手
機甲戰記的確好型
如果robot魂有機甲戰記這條line的話我都好可能會出手
DarkKnight 發表於 29-4-2012 19:20

我希望出模型
大大影左咁多張正圖仲話無心機影, 對我來講已經好勁喔, 俾著我成日跌來跌去已經放棄影左.聽講會出果隻巨大MA, 唔記得咩名:x:no:
Hihi AJ兄, 第一次喺TD見面呢.....:78:

果然真係機甲fans呢....正相!!:shiny:
nice mechanic design:71:
其實.....我覺得呢部比D1更型~:shy:
我都有呢隻,
但我果隻OK喎...好實淨,
呢種簡單踏實既造型令佢長期放左係度DISPLAY,
威龍我反而收埋左了...(TV版)

[quote]Hihi AJ兄, 第一次

hihi ray文
我是普通fans,3號機及青龍都冇買呀
AJ 兄拍的相片真的不錯~~~~~~~:71:
鞭 post 時間⋯  當年隻 魂spec falguen 真係平.靚.正.

而家出全膠魂重貴 :blame: