Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 【官方大圖與消息】The Avengers: 1/6th scale Captain America Limited Edition

開始FEEL到K.A.KIM操刀的頭雕已經升LV到有一定水準~!:71:

今次戴左頭盔都認到係Chris Evans ,
嬲樣雖然睇第一眼時,有少少唔自然...但望多兩眼都OK接受到~

金髮上色方面,同以往的上色效果有唔同...
觀感上覺得似金髮,唔再係啡色扮金色~!

唯獨係上身唔夠壯,令到件衫比較鬆身...

到時睇吓有冇方法...自己將佢墊得大隻D...
件衫無理由用呢隻料啦, 戲服都唔係咁既
不過都有D心動....(犯賤)
回復 63# basisworks

我第二個比錢,最緊要有埋個飛行器,唔差在出埋Hit-Girl.....哈哈 係處發開口夢㖭!
呢隻CA HT都可能係一個ver出哂去算
:53:回復 53# operkhw

2. 腰部同其他衣料唔同, 彎身時好怪.

我個人認為...HT目前沒有一個合格的Chris Evans頭雕...
現在有公佈的...不管是露臉還是戴盔的四顆官圖頭雕...
竟然沒有一顆是有相同的...雕的不是同一個人嗎?
這次的服裝設計線條本來就簡化不少...
所以難度會比以往低...出包機率可望減少...
只不過我跟眾師兄一樣...對材質很有意見...
基本上兩版的隊長在電影中呈現材質就不一樣...
新版的應該是比較接近超人與蜘蛛人的布料...
加上腰部特地搞成膠衣的材質...爆膠機會大增...
未來的某天...搞不好隊長伸個懶腰...
就變成露肚臍中空裝了!XD
戴頭套頭雕可以接收貨,衣服物料亦唔太在意係咪一定要跟番戲服物料...
不過...個人覺得露面頭雕真係原全唔似...難得HT今次有咬牙切齒表情,估唔到會搞成咁...希望遲下會修改下...
查實要做特效,有好多方法嘅,好似加個透明STAND撐住個盾響半空扮拋盾就得啦,笨大合金魂同SR合金 ...
wiswis 發表於 20-4-2012 02:35 PM

其實我都係講吓笑, 只不過有d野唔應該無限追求, 一出官圖, 大部份人都係插....(記住插唔等如比意見)可能我要求低, 我覺得已經好好, 如終係一比六, 無可能十足十.

至於你講既透明STAND部件我覺得係一個好提議, 但有d人又會話唔要個stand平幾十仲好啦~就好似superman, 都有人like舊水晶(我like的, 不過未display過..), 而家比多個shield, 有人又話多餘...又人話唔要好過, 跟本無可能滿足所有人.
终于都等到鸟~~~~~
我個人認為...HT目前沒有一個合格的Chris Evans頭雕...
現在有公佈的...不管是露臉還是戴盔的四顆官圖頭雕 ...
miller 發表於 20-4-2012 03:02 PM

小弟反而覺得腰部嘅膠衣做對了,反而胸部藍色戰衣材質可參考腰部材質修改,不過整體睇落明顯係改善咗。
睇官圖 d pose, 呢隻嘅可動度應該同上一隻差不多 ,
但布料真係要攪攪佢啦!
官圖手臂無大動作,不會又是90度手臂素體吧???..........
其實我都係講吓笑, 只不過有d野唔應該無限追求, 一出官圖, 大部份人都係插....(記住插唔等如比意 ...
nam501xx 發表於 20-4-2012 03:07 PM

大家無非都係想改善隻CA:),小弟諗嘅其實有好多大大都諗到,之不過佢地冇響度發表姐。
經過上次 "唐唐隊長" 後
今次真係要考慮多陣
驚佢今次變cy 隊長
jerryfai 發表於 20-4-2012 01:23 PM

X2 最慘真喺估唔到大貨有幾走樣•••••••••真是官圖無限好:36:
開口真係唔掂...我情願佢做番無表情