Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Z Gundam 亞加瑪Lego 版 (page4 新增組裝過程)

好想支持,不過真係一張都睇唔到呢:unhappy:
好想支持,不過真係一張都睇唔到呢
mark6 發表於 17-4-2012 09:31 AM

X2. I can't even see any link.
回復 60# Gariester

Copy 條link 睇下幫唔幫到?小弟好鐘情Flickr 又比咗年費•••••

www   flickr.com/photos/75324476@N00/6938113912/
Lego Z - Gundam 變形 "youtube.com/watch?v=lqNzC9vzrVE"
awesome.  support:71:  wish i can build one myself.
WOW!!!強大呀:shiny::$
好厲害 好有心機:handshake:
:shiny:太正啦...................
好想支持,不過真係一張都睇唔到呢
mark6 發表於 17-4-2012 11:31 PM

:$ 用樓主條link睇到喇... 不過亞加馬咁多detail位,要做足真係唔易,仲要係用起晒角既lego,加大個比例但係又難搵材料,真係好高難度
用樓主條link睇到喇... 不過亞加馬咁多detail位,要做足真係唔易,仲要係用起晒角既lego,加大個比例但 ...
mark6 發表於 19-4-2012 08:57

絶對認同!所以在有限資源下,只能用手頭上有的去做到想要既形態,迫不得意下先去買件••••Lego 既特點係可以用不同既方法去做到相同或近似效果,例如用plate+hinge件做到用slope brick 效果•••••但困難之處係開始時scale 定位,做唔好如太小會唔似又太大會好難control 全體或唔夠brick 而爛尾收場••••砌到又要考慮顏色match唔match....下過好似跑長跑咁,開頭勁辛苦,砌下砌下又有翻動力•••••

回復 61# mark6
  太正:71:是否有燈?見有電線!!
好正既戰艦:71:!!!!!!!!!!!!!!!
OH MY GOD!!! Epics shit !!!! I want one O,O
回復  mark6
  太正是否有燈?見有電線!!
冬暖夏涼小恐龍 發表於 21-4-2012 23:12

小弟仲未玩到有光影效果•••••但正硏究緊點樣去打燈攝影••••因為物件幾大下•••••有冇師兄可以比呢方面既意見?
very good, 一流:71::71::71:!!!