Toysdaily 玩具日報

查看: 8772|回復: 19

[分享討論] 【頭一貼】我的收藏-shf篇(不定時更新)

本身今日系要發shf鐵兵噶速評,作為處女貼,奈何網速玩野。
唯有遲D先搞,不過仍然手痕~所以就開左個呢個懷念貼作為開山之作~

呢個系我第一個shf,the first噶一號
霖起黎真系好懷念,果時我中意the first 同the next中意到七彩。:75:
入左個一號,已經覺得開心到爆,它的質感 細節 可玩性令我之前只是玩開扭蛋同sd高達大開眼界
再加上果D大細剛剛好可以在手中玩弄,呢只the first令我愛不釋手

成日連吃飯都成日帶住呢~:D

只野玩耐左,我就接住心痕痕買左佢部電單車——旋風號,我第二只shf

部電單車到E家都覺得好鬼正!真系覺得我人生初接觸噶shf系好野!

之後就到我第三隻shf,也是我第一隻限定:shiny:

玩左一兩年
E家已經好多成員:(

雖然不能記起跟住落黎邊個系先買邊個后買
不過都系記得買佢地翻黎果時,果種挨餓:70:,果種喜悅:handshake:

對著shf,有著收藏 ,欣賞, 懷念作品等等的心態。不過我並不中意“供住”佢地。我成日會帶買佢地上課,吃飯,出街……等等
我無形已經當佢地好似兄弟姐妹咁。
加埋新買噶鐵兵鐵兵,我已經有66個兄弟姐妹了,雖然有D氾濫。但系我不會忍心扔下佢地任何一個

:78:
跟住落黎放少少在收藏過程中影抵噶相,
作為短文噶結尾~

←呢張我改名叫【“戀”在騎士大戰時】

:p歡迎各位留言討論~(細細聲講:我系some大fans)

仲有好多野想講……待后面慢慢細說~~
SHF拉打的確會令人著迷:shiny:
我都是第一隻入The First 一號
SHF~頂下先~大大D SHF好多呀~:57:
I love 處女貼 and add marks for support.  :shy:

And also support as a Rider fans! :)
回復 2# ToysHunter99
哈哈大家都系同道中人~~:73:
回復 3# 98729172
睇大大都头像都好像玩shf~?fang joker好野黎啊~~
nice collection! i love SHF too!
回復 4# Douglas.M.Saint

几时我噶收藏有版主大大咁就好啦~~:77:仰慕~

SHF個坑好大:56:

話說the 電影造型真係好掂:love:打戲又好睇
正過晒o仔4仔
如果再拍落去出晒榮光7人新造型就好了
:49:
回復 6# starsaber888

:35:多谢捧场
回復 8# 021b17

the电影真系出得好有誠意~重新設計得好型~~特別系the next入面有D恐怖風格,真系好正!!:$
想起我第一隻SHF係神主牌dcd,而且不在香港買,那年去澳門旅行見到價錢不錯就抱回家,之前玩緊裝着的我都被SHF的可動嚇了一下,之後我就落坑了...不過落坑兩年都只係得10隻
回復 10# 御姐喵

我只神主牌dcd都系今年入咋……好貴價入手……不過真系好驚訝shf D印刷:@細緻到唔知點做到
好多款來打依家都賣到好貴啊:die:
我第1隻係FJ
仲要以個好價入手:43:
但到而家都玩唔好佢:unhappy:
踏上不歸路...恭喜!:77:

回復 12# Harris
我都覺得系!買下買下都唔知幾時開始變得貴左!~:70:

回復 13# JOKerK
大大點會“玩唔好”shf呢~咁簡單~大大謙虛姐~:58:
by the way我都系好價入噶FJ

回復 14# vexdevil
希望呢條路可以行的好好睇睇啦~多謝多謝:35: