Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Enterbay x Medicom Jack Sparrow

我好鐘意巨頭上係用真布.
的確, enterbay 係做得唔差, 頭雕更係比HT好, 但出到而家先有第一個SHARE POST, 又的確有佢原因, 首先價錢大家差不多, 但配件就天與地之比, 見到HT有咁大個船舵送, 都會諗左HT先, 加上HT既VIP GIFT有超長望遠鏡, 但EB 就攪個發聲12'', 講真, 小朋友就會鐘意, 你係大人, 會唔會買隻1500蚊既玩具比個仔... 加上HT先出, 可能有一班人已經買左, 無左頭啖湯, EB再靚都好難引人買...
其實呢隻船長係MEDICOM架, EB只負責做頭雕同上半身BODY, 其他包括版權, 銷售策略等都係M記, (註:我係有買呢隻, 同ENTERBAY訂)

回復 17# 龍珠迷

This is not the 1st shareing post in this forum, I had share mine a month ago....:cool:
講似就各有各似,但人哋可動眼,難度高你幾班,除咗條真布頭巾,揾唔到咩理由會買呢隻!:38:
copy from other forum
回復  龍珠迷

This is not the 1st shareing post in this forum, I had share mine a month ago....:c ...
hyatt 發表於 12-4-2012 10:45 PM

:56:真係無睇到.... 而家去睇
copy from other forum
hyatt 發表於 12-4-2012 10:57 PM

睇呢張相原來真係EB似D...
之前一路都覺得HT似D
係咪同頭巾高低有關? (超人同EB display都紮得好高)
請各方開始要冷靜,本post只是個人分享,無叫過大家去買/讚,一切只有我買/愛o既理由就足夠了...

貼番d HT野中和一下啦,唔好嘈啦...
頭雕真的不錯∼我很喜歡
不過素體M記真的有點太瘦
期待更多圖片分享!!
lydiamomo0903 發表於 12-4-2012 06:47 PM

一定影,會揾埋其他各色一齊玩:78:
:love::love::love:
回復 24# kiwi_6255

Take it easy, still in peaceful discussion~~
回復  kiwi_6255

Take it easy, still in peaceful discussion~~
hyatt 發表於 13-4-2012 08:23 AM

hyatt大 你果隻係咪一様有擬似牙仔咁既上色?
c兄,你隻1/4 t800好正呀,我仲等ht同eb新果隻:45:
回復 29# cyrus939

我都等緊ht同eb新果d~:78: