Toysdaily 玩具日報

查看: 21930|回復: 18

[詢問] One Piece 海賊王 figure 點分真假?

最近先開始睇 one piece, 想入返 d figure, 想問下點分別真貨同翻版?

- P.O.P, - Figuarts Zero, - 眼鏡廠 figure...等等

Thanks for help
最近先開始睇 one piece, 想入返 d figure, 想問下點分別真貨同翻版?

- P.O.P, - Figuarts Zero, - 眼鏡 ...
crazysmiles 發表於 12-4-2012 09:15 AM

1. 首先去老虎網唔好幫襯一個T字頭既賣家買任何OP產品,因為十樣有十一樣野都係假野...
2. 去信譽好既鋪頭幫襯...
通常我買行貨,會睇下貓貼底有冇logo...
回復 2# 小堅

小堅咁GM點分呀?:76:
1. 首先去老虎網唔好幫襯一個T字頭既賣家買任何OP產品,因為十樣有十一樣野都係假野...
2. 去信譽好既 ...
小堅 發表於 12-4-2012 09:20 AM

有時見到 d 盒有金/銀貼, 不過 d 金/銀貼有 d 有 number, 有 d 冇 number, 有冇分別? 有 d 人又話就算有貼都有可能係假野....

想問, 貓貼底有冇 logo 係咩意思?
回復  小堅

小堅咁GM點分呀?
Nakayasu 發表於 12-4-2012 11:55 AM

GM有金貼、銀貼...
金貼日版...
銀貼行貨,盒後仲有笨大香港貼紙...
有時見到 d 盒有金/銀貼, 不過 d 金/銀貼有 d 有 number, 有 d 冇 number, 有冇分別? 有 d 人又話 ...
crazysmiles 發表於 12-4-2012 12:02 PM

以POP為例...
金貼日版,好似係冇數字的...
銀貼行貨,有數字,有時3有時4...
其實OP產品日版都有數字...

你試下你頭像個SET,將個金貼貼紙撕開少少睇...
你會見到貼紙底有貓圖案...
回復 5# 小堅

市面太多高仿,同埋亞洲板等等,真係好爛分別呢:30:

但謝謝小堅分享:64:
以POP為例...
其實OP產品日版都有數 ...
小堅 發表於 12-4-2012 12:12 PM

Thank you very much for your information
Thank you very much for your information
crazysmiles 發表於 12-4-2012 04:31 PM

u are welcome...
唔識分買行版安全d...
唔識分買行版安全d...
leung312 發表於 12-4-2012 07:38 PM

行貨係唔係一定銀貼紅色貓? 不過我見到有 d 係銀貼黑色貓, 盒背面一樣有香港代理貼紙, 咁有冇問題? (講緊 p.o.p)
以POP為例...
其實OP產品日版都有數 ...

你試下你頭像個SET,將個金貼貼紙撕開少少睇...
你會見到貼紙底有貓圖案...

小堅 發表於 12-4-2012 12:12 PM

我睇過金同銀貼  後面都係東映個三角型LOGO  唔係貓樣喎:50:
by the way 其實有貼都好安全下架喇~
我見國貨果D真係懶得同你整個貼
有貓貼都唔一定係正版...所以買行版最安全 有行版代理貼紙
有貓貼都唔一定係正版...所以買行版最安全 有行版代理貼紙
leung312 發表於 23-4-2012 12:42 AM

咁係唔係有代理貼就一定係行貨, 我見所謂行貨都有3種貓貼, 紅貓, 黑貓, 綠貓, 話紅貓係香港行貨, 黑貓係大陸行貨, 綠貓係台灣行貨喎, 信唔信得過呢?
我睇過金同銀貼  後面都係東映個三角型LOGO  唔係貓樣喎
by the way 其實有貼都好安全下架喇~
我 ...
tdpl2620 發表於 23-4-2012 12:23 AM

可能我記錯,你個個係岩...
好耐以前雞旺有間有盒有貼既POP...
但係就係老翻,非廠貨/老鼠貨...