Toysdaily 玩具日報

[其他] figma 再販総選挙

投左比魯魯修,朱雀加3隻saber!
我真係好希望figma 出晒 fate/stay night 同 fate/zero 既所有從者!
F/Z既金閃閃同B叔應該都會出嫁啦...
我淨係想佢快D再販私服SABER...
差佢就齊戰隊...:55:
估唔到黏土人再板希望第一係宮藤芳佳:@
私服SABER:71:出埋金閃閃就好玩喇:43:
回復 18# brilliant_road

唔知點解黏土人宮藤芳佳炒到好貴:62:?
figma夏娜紅髮和黑髮是否黑髮比較貴?hk唔太見有:42:
回復  brilliant_road

唔知點解黏土人宮藤芳佳炒到好貴?
figma夏娜紅髮和黑髮是否黑髮比較貴?hk唔 ...
粘土 發表於 13-4-2012 11:56 PM

黑髮是誌上通販限定版,香港入貨量少。
http://www.figma.jp/products/ex/fig_ex002.html

回復 21# gazza1211

figma價位沒有硏究過,似乎和Nendoroid一樣也是個深坑:42:
我都等緊隻宮藤芳佳再版:80:
再版. 9成9香港都冇份.. 因量極少

:77:
各位唔該幫手係商品化希望叫佢出Steins;Gate 既鳳凰院凶真

作品名: シュタインズ・ゲート
キャラクター名: 岡部 倫太郎
ジャンル: figma / ねんどろいど

再版投左比黏土 No.57 宮藤 芳佳, No.149 牧瀬紅莉栖 白衣Ver., No.38 呂布子ちゃん OVA Ver.;

原來黏土之路一直走下來真是冇咩遺憾了

宮藤 芳佳估唔到佢一直唔再版, 紅莉栖 白衣Ver 當年wf 時未識佢, 呂布子跟dvd太貴當年冇訂到

睇番結果, 幾個saber, 両儀 式 其實當年唔係太少貨, 原來都咁多人買唔到

重有當年熱爆o既涼宮同 Lucky Star 真係熱情冷卻, 黏土同figma再版都上唔到榜

每日一投
話說黃泉開始拋離魯魯....

回復 26# ledmirage3100
我有投長門:love:

回復 26# ledmirage3100

涼宮同 Lucky Star 到現在還有很多貨根本不用再販,特別係涼宮,多到可以成為GoodSmile的黑歷史:(
其實早期的造型有點過時了,不過上色比現在用心
個人比較關心scale figure果邊,目前『Fate/unlimited codes』セイバー・リリィ ∼勝利すべき黄金の剣(カリバーン)∼

係WF2012:31:
商品化希望:x:x:x
作品名 月姫
キャラクター名 アルクェイド・ブリュンスタッド
ジャンル figma