Toysdaily 玩具日報

查看: 11474|回復: 15

[新品消息] cosmo fleet act 7 gp03D 自救+ 幫大家高達友

小弟都買左 1 set , 朋友已千丁萬叫我睇清楚d 左右件, 結果都係中蕉, but 睇落件都分別不大, 嘗試自己改一改, 如成功了, 可以單複一件 的左件給同好朋友, 最新消息可去facebook : monew craft , 看最新更新~ ^^~ 謝各位支持.
小弟都買左 1 set , 朋友已千丁萬叫我睇清楚d 左右件, 結果都係中蕉, but 睇落件都分別不大, 嘗試自己改一改 ...
豪三子 發表於 7-4-2012 11:54 PM

期待:o..............
朋友好多人等你補救, 有圖真相, 快d post 成品圖:handshake:
朋友好多人等你補救, 有圖真相, 快d post 成品圖
-00- 發表於 9-4-2012 12:34 AM

依我拿着件來看,
主要是筍位長短不同, 和引擎旁邊的推進槽延伸槽左右不同.
筍位要改短不是難事, 長則不用改.
最大問題是延伸槽的部份,
若果真的非常小心,
自己切兩刀倒轉貼之後再上色是可以.
只是我覺得, 複件會比較好,
畢竟原件留着還有萬一的機會B社神心換件...

過程上 改條野 已足夠, 但發覺係單只呢樣, 連筍位, 斜位都是不同.改落才知不是簡單, 但都完成了,
整埋個地台, 有興趣好友 可以facebook pm monew craft 丫.

要加原子灰去改一改筍位., 完成, 等緊上色.
依我拿着件來看,
主要是筍位長短不同, 和引擎旁邊的推進槽延伸槽左右不同.
筍位要改短不 ...
Mythsearcher 發表於 9-4-2012 01:39 AM

讚成:77:
豪三子 快手到呢 唔讚唔得:52:
只是我覺得, 複件會比較好,
畢竟原件留着還有萬一的機會B社神心換件...
Mythsearcher 發表於 9-4-2012 01:39 AM

讚成:77:
豪三子 快手到呢 唔讚唔得:52:
謝 00 兄的支持!!:58:

已經完成了, 效果還不錯呢..