Toysdaily 玩具日報

查看: 3582|回復: 10

[玩具攝影] DD - Yukino自家製 one piece

自家製 one piece dress - 多多指教

織的?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
對呀!手織架~~~:65:
對呀!手織架~~~
nela 發表於 8-4-2012 07:23 PM

有冇諗住量產黎賣呀:57:
有咁既idea, 會,或會出多4-5款style 先,大大有興趣?
真係當左系海賊王先入黎...

不過織得好令:71:
有咁既idea, 會,或會出多4-5款style 先,大大有興趣?
nela 發表於 8-4-2012 08:09 PM

有呀~!小弟DD新手啱啱入坑,多多指教:64:
我響OTL果邊都見到你出POST呀~!
另外想問用呢隻料又會唔會色移呢??
DD既body, 我用於fitting,因此類冷料是原用於真人穿,如wool, mohair 成份。但仍有可能有color transfer程況,因為D yarn 也是yarn-dye 做成。但嚴重性會比一般玩具衫\pigment-dye (如牛仔褲)低好多。
真係當左系海賊王先入黎...

不過織得好令
gnx2 發表於 8-4-2012 22:02

x 2.....................:(
DD既body, 我用於fitting,因此類冷料是原用於真人穿,如wool, mohair 成份。但仍有可能有color transfer程況 ...
nela 發表於 9-4-2012 02:45 PM

期待大大量產:)
Ok, will inform it shortly for new style !