Toysdaily 玩具日報

[新品消息] cosmo fleet 0083 小心 sad 貨

話說小弟係香港稍為大的連鎖玩具店
買了一套5款的cosmo fleet 0083
原本個價我諗住等下 但又見有特別板
咪科水搏一搏
點知d盒已經比人開過哂 無別板
咁都算
又點知突然心血來潮 想組裝隻GP-03D
睇下D色夾唔夾 因為比人分成5盒
都唔知會咩樣
跟住:50:
組裝唔到 因為底件有兩件相同
而今攞返去玩具店 要等佢攞返去代理換
好彩3,5,7個月 唔好彩1,2年未定 佢話:59:

相關帖子

中招 X1
全新, 連外盒都未開(整盒買)

但是底部塗裝出事,
Albion底下有一滴多餘色,
莉莉瑪蓮後部引擎有幾滴光油...

GP03沒大問題,
從我開盒來看, GP03底件出錯機率應該較低才對,
因為是個別包入不同艦內膠盒.
可能是商店自己開盒揀陳列品或是店員自己要的時搞亂了吧...賊船?

又, 如果有人只是想要GP03, 不想要Salamis改, 又肯平放, 我想要多幾艘...
(無底座都無所謂, 因為GP03都要一個吧? 無GM也無所謂)
(那麼小的一艘我不想$80買...)
搞掂!! 佢話行無貨 要退錢
我即時去買返盒新
今次GP-03無問題 D色就......:55:
中招 X1

但是底部塗裝出事,
莉莉瑪蓮後部引擎有 ...
Mythsearcher 發表於 5-4-2012 02:50 PM

死....我仲未開盒睇過....:@

我係福姑到買! 雖就比出面貴咗少少! :36:但勝在夠安心.:58:
唔會發生E類事情:78:

[img][/img]

[img][/img]
你就好彩啦C兄?幾銀?
我星期日出福姑到
只有兩小盒 GP-02及C馬機:79:
不過福姑賣行貨 而家我身邊有幾個受害者都係行貨
如果有C兄買行貨 而無組裝隻GP-03的話
我估已經出左事 因為就咁睇係睇唔出的
我之後盒水貨無事:43:
中招 X1

但是底部塗裝出事,
莉莉瑪蓮後部引擎有 ...
Mythsearcher 發表於 5-4-2012 02:50 PM

中招了:time: GP03 底座兩件都係"L" side:sad: 我都係行貨原條整盒買:die:
中招了 GP03 底座兩件都係"L" side 我都係行貨原條整盒買
chukkkk 發表於 8-4-2012 09:32 AM

我買整盒沒事還真的是幸運.
但這麼多人出事我覺得完全是生產線管理有問題.
明明LR件是要入不同的艦盒,
兩條生產線只要分開一點, 就算是不用腦的工人(工業生產線設計和要求就是流水式作業, 不應該思考)也不會弄混才對...
我買整盒沒事還真的是幸運.
但這麼多人出事我覺得完全是生產線管理有問題.
明明LR件是要入不同的艦 ...
Mythsearcher 發表於 8-4-2012 09:40 AM

睇佢D手工咁差睇怕都係响D廠仔生產, 有DD後悔訂咗限定果兩套Box:cool: 好彩DMS佢無買~如果佢買咗又中埋招睇怕暴走都似:DD
我覺得水貨跟行貨不同包裝時間
可能水貨是先包裝
后來行貨無時間包
所以出了亂子
但最奇怪無人話多R件:?