Toysdaily 玩具日報

查看: 3856|回復: 10

[詢問] 大阪邊度有好o野?

小弟將會去日本大阪,第一次去個頭,想問個度有無地方有d平平地既one piece一番、景品、匙扣賣?唔該哂!
頭像被屏蔽
回復 1# edc
真的無什麼特別平,上星期去完,日本橋有很多玩具舖可行3to5 hour行下都係幾開心,去完後先覺香港玩具平,櫻花應該在四月頭開
你要入OP 更加更加更加更加更加更加更加 唔會有平野

【剛從東京回來】
日本買真係大部份都係建議價賣
係香港可以6-8算買到真係好平

如果搵香港冇既野還可  平野就冇咩可能喇
I will be there next week................. :shy:

For me, only look for Limited Vers. and no interested for new stuff or sales.  :)
唔該哂各位大大,又請問邊度d玩具店集中d,可以值得去行o下...
日本買真係大部份都係建議價賣
係香港可以6-8算買到真係好平

如果搵香港冇既野還可  平野就冇咩可能喇 ...
tdpl2620 發表於 3-4-2012 10:39 AM

x 2
講真, 想搵平野真係好難
香港平, 日本可難貴, 是但一隻龍珠扭旦都可以上近千 yen,
香港貴, 日本更貴~
小弟去日本都會買唔少野, 但係就主力買d香港冇既野
例如有d相對無謂d既 products 香港冇人入貨, 就主力買果d
同埋好間中先會有d香港已經唔易搵既野
電電城, 好地方, 自慢慢發掘一下~ 會係好開心既經驗~
回復 8# movie_arms

唔該,但請問係咪一日都行唔哂?
回復  movie_arms

唔該,但請問係咪一日都行唔哂?
edc 發表於 21-4-2012 01:08 PM

咁呢d....因人而異, 如果你岩既野範圍好廣既話, 就可能真係行一日
我自己主力係 Like 龍珠/ One Piece/ 火影呢d大路野, 就其實半日搞掂
如果大大咭, 萌, "大人野", Gundam, 星矢, 拉打, 模型, 漫畫,
所有野都樣樣岩就可以行一日........
多過一日......正路就冇乜理由咁 "come" 行
如果如你既 topic 所講one piece一番、景品、匙扣, 就唔會行好耐
但就可以主打睇下/留意下一d香港冇入貨既其他產品~
要平,可以考慮二手。其實二手,很多也很新。Mandrake的二手戰隊玩具,很多是下價一半或三拆,Ok喎!