Toysdaily 玩具日報

查看: 4483|回復: 13

[詢問] 請問山口廣目天系咪被炒起左?

由公佈消息開始就打算追呢個系列。小弟澳門人,一向在大陸T寶網訂。之前只多聞天都還好,照翻正價29X人仔買到。

點知呢只廣目天,遲左成個月未通知,又話CUT單沒貨比我,催多幾次先話有,但系要升價到340人仔,呢個仲系預訂優惠價,市價賣420人仔。。。

我上過台灣露T網同埋香港阿虎,見到D價錢都好誇張。究竟發生咩事?請問各位香港的師兄MK個邊現貨咩情況?

甘搞法,之後個3只應該都諸多波折,收齊5只就算數了,咩風神個D無理了。
頭像被屏蔽
頭兩隻再版消息已公布.
回復 1# blk
因為之前好多店家都唔敢入,少貨自然炒貴
之後多左店見多人要先入多D貨,而且E+有再販消息
尼SET多人中,我琴日見肥趣三陸發,覺得有D貴,今日見兩隻都比人買左LU
回復 4# TsChoi

早知我噠20蚊人仔訂等再版好過。。。。
回復 5# blk
再販價錢不太清楚,但山口要三魚半我接受唔到:Q
山口要三魚都嫌貴咯!!!
回復 7# 歪勾
SHF幾條魚我都接受到:35:
但尼SET要三魚半,冇咩愛,最重要係驚D QC唔得:(
IM都係兩魚半多少少,最重要係尼SET最平都係去到三魚半左右,而事實尼個價唔易搵:oh:
阿修羅要成四魚半呀,點買呀,四魚半好多選擇啦pass
之前好似有阿虎炒家成千蚊放隻001
Revoltech好賣既, 再版速度真係快到你唔信
隻胡迪都已經唔知再版左幾多次:(
yen價為3300!無行貨得水貨!差唔多啦!
明顯有人囤貨,所以市面上就少,而官方也就決定再版~~
本來是很期待這個系列,看看現在市場這麼不友善,俺決定放棄,繼續買俺的MARVEL玩具(價格也很坑爹)
明顯有人囤貨,所以市面上就少,而官方也就決定再版~~
本來是很期待這個系列,看看現在市場這麼不友善,俺 ...
kingraider 發表於 6-4-2012 08:59 AM

唔洗咁陰謀論嘅,D人係唔敢入貨多過囤貨啦.
山口再販咁快都敢囤貨?
唔洗咁陰謀論嘅,D人係唔敢入貨多過囤貨啦.
山口再販咁快都敢囤貨?
DIG 發表於 6-4-2012 09:55 AM

也可能是以往山口系玩具掉價太快,商家都不敢進貨了,等到發覺挺受歡迎的時候已經訂不到貨了~~不過我之前是全款預定過的,按說商家如果提早交訂單,不至於沒有貨可拿吧,我看預定的人都有幾十個了,最後也是不了了之,只能認為是被屯了。