Toysdaily 玩具日報

查看: 6143|回復: 25

[個人收藏] hea影hea改...愈玩愈大...the avengers ca (26/4 再加小改造)

hi~好耐冇出過post~
我沒有投胎...只係去o左做cd-rom...:66:
REPORT今次就唔做la...
一來已經有唔少大大幫佢做o左...
二來...佢已經...點都好la~相傷眼...請見諒...

老實講...呢隻ca本身冇諗過買...
顏色唔討好之餘...關節又少o左幾個...
但反而意外地搶手...
話說為o左搵隻loki...
今個星期都唔知行o左幾多斗斗城...
都冇見過呢隻ca...(話時話~我都行o左幾間,不過都係得尖咀o固間有新movie.ver賣~其實今次主打係咪舊/comic ver:()
但就o係唔知第幾次再行尖咀斗斗o固陣...
一隻隻3.75" o既avengers 玩具就擺晒o係我眼前...
又係冇頭盔版thor...個面相真係...放低...
一堆hulk...老實講...我真係接受唔到o固種綠色...
im mark 7...本身已經唔太鍾意個造型...另外唔知係d咩問題...望極都係唔順眼...都係放低...
就係呢個時候...o係一堆深藍色o既舊ca入面...發現一隻與眾不同o既藍色...
佢就係...movie ver. ca:Q
望真d...雖然顏色依然唔討好...
但d雕刻真係唔錯...
再望下成個架...竟然連多一隻都冇...
就係咁...o係命運o既安排下...我比錢了...

一返到屋企...拆o左o黎玩o左陣...
!!!
果然關節真係少o左幾個...
好...冇腳跟關節...唔緊要...
好...冇手腕關節...也罷...
但係...腰關節呢!?
o~shxt...
試問當呢隻...

呢隻...

甚至係同樣冇手關節o既呢隻...

都有腰o既時候...

冇腰關節係一件幾咁致命o既一件事... (我承認我係亂o黎...)
就係咁...
玩唔夠12個鐘...

ca被劈開了...
要出一出街...返o黎再post...

好~繼續~
為o左幫ca整返條腰 (胸)
於是~我將佢交低o左比im...

順帶一提...我覺得mark vi 真係正mark vii太多...

先來一張全身圖...
手術好似冇失敗...(就算冇腰~起碼都仲可以打直企ar...)

高度比較...其實有冇高到? 請眼利o既大大幫我睇下...

跟住落o黎~就到可動實驗...

挺胸

收腰
勉強合格
左右扭呢...

同舊cer.差唔多...
好~再重點測試...

踢腿

衝刺

飛盾!

好~全部成功...
果然有腰o既男人係唔胎d...
今次手術非常順利...:$
其實講真...
今次o既ca雕功真係唔錯...
其實最令我去改o既原因...
冇o左腰關節都唔算大問題...
問題係個角度真係好...
搞到咩動作都好怪咁...
迫不得已要幫佢做緊急手術...
至於其他手術呢...
睇心情la...
總之...
呢隻ca有返腰關節真係冇得頂:71:

多謝各位收睇
大家鬧爆呢批偷工減料avengers,已經是幾個星期前的事了, 點解大大仲會中招?
Captain America very good!!!!!!!!!!!!
我兩次去tst斗都冇新ver:42:

呀!!!!!!!!開胸呀!!
我都只係開肚炸!!
hi~好耐冇出過post~
我沒有投胎...只係去o左做cd-rom...
REPORT今次就唔做la...
一來已經有唔少大大 ...
廁所外的憂寧 發表於 31/3/2012 07:05 PM

請問用什麼工具劈胸呢?
thx
大家鬧爆呢批偷工減料avengers,已經是幾個星期前的事了, 點解大大仲會中招?
avengers2012 發表於 31-3-2012 07:27 PM

其實會中招我早就知...
不過見周街都冇...
同埋本身就諗住買返o黎改...
不過只係想睇下唔改o既話d動作接唔接受到姐...
但都唔知話佢企得太直定點...
咩動作都硬係差d~咪改下囉
我兩次去tst斗都冇新ver
greendayaryin 發表於 31-3-2012 07:31 PM

其實我都去o左幾次都唔見...
係前日咁o岩見到有...就拎走o左...
所以先話係命運o既相遇ja~
仲偷到收銀姐姐d對話好似所剩無幾...
竟然咁都比我搵到 (好似係)
呀!!!!!!!!開胸呀!!
我都只係開肚炸!!
無明: 發表於 31-3-2012 08:05 PM

唔知ar...
反正都係切...
胸又有埋線比你跟住開...
咪開胸囉...
同埋開肚應該要切腰帶好似仲麻煩...
請問用什麼工具劈胸呢?
thx
玩具Kenny 發表於 31-3-2012 09:31 PM

其實我係夾硬剪開佢...:(
所以d切口一忽忽...
由於我都係hea改...
所以都冇點打磨下果d~普普通通冇咩凸出o黎我就算了...
再更新

總算搵到一個支架可以用= ="

拔槍

容易我吐嘈一下...咁o既手點拎槍ar?

:(

呢d先叫開槍手ar ma...
唯一o既解釋...
把槍應該唔係愛o既開...
係...

愛o黎掟o既 (善良的槍!? 話說~擺掉槍姿勢隻手冇得轉...:(我已經開始想斬埋隻手了...:o有冇大大可以話比我聽隻手大約咩結構?)

話時話...

我包裝仲未掉...如果我用膠水痴返個盒...拎返去斗斗城退貨
會唔會比人拎去炒呢XD
不如試一次都好wo...
點都好la~祝各位搵唔搵到佢o既朋友都愚人節快樂!!!:77:
介意將你塞左入腰同心口入面的關節show一show嗎?(笑)
Very good 改造!!!!!!!!!!
介意將你塞左入腰同心口入面的關節show一show嗎?(笑)
~^~^~ 發表於 1-4-2012 03:55 PM

大約係咁...