Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: mf_c2000

[ZOIDS] 我第一隻0既ZOIDS.........(終於完成了....)

回復 13# 果汁先生

this little bird is not bad:71:
回復  果汁先生

呢隻係d style???
用透明膠係個頭到,
我覺得冇咁靚
mf_c2000 發表於 6-4-2012 04:00 PM

我意思即係除左d style這是我最近的一隻zoids
但透明膠頭蓋係共和國比較普遍的設計=-=
無得避免
回復  果汁先生

this little bird is not bad
ygat2005 發表於 6-4-2012 05:10 PM

食煙的小鳥模唔錯
但係分色比其他舊作都差...
我只作素組 就比較寡
透明膠頭蓋係共和國比較普遍的設計:?

i haven't watch ZOIDS, who is 共和國:(
透明膠頭蓋係共和國比較普遍的設計

i haven't watch ZOIDS, who is 共和國
ygat2005 發表於 6-4-2012 11:36 PM

舊zoids故事背景 分做共和同帝國
基本上 透明蓋都係共和的機體
例如依隻啦 同埋長牙獅 都係透明機倉蓋
而軍刀虎, 蠶蟲之類的包到實設計 就好多都係帝國軍既

回復 20# 果汁先生

例如依隻? but the pilot is covered by head armor:76: ...

my first zoids are 蠶蟲, and my latest zoids are saber, so i'm imperial :p

how about tortoise / gunsniper? they about republic:30:?
我想睇ZOIDS 動畫, 但係我只搵到"村雨"果套咋....:die:
回復  果汁先生

例如依隻? but the pilot is covered by head armor ...

my first zoids ar ...
ygat2005 發表於 7-4-2012 12:16 AM

係啊 共和機體@@
齊齊向ZOIDS的火坑邁進吧,我都係等緊佢

回復 24# alan1234

i already in 火坑:59:

before linger,
i am waiting this :35:
http://main.kotobukiya.co.jp/pk_zoids_saber_sp/

to complete my tiger team:34:
我意思即係除左d style這是我最近的一隻zoids
但透明膠頭蓋係共和國比較普遍的設計=-=
無得避免 ...
果汁先生 發表於 6-4-2012 10:54 PM

不過去到暗黑軍時代, 共和國都少用透明膠頭蓋
http://www.geocities.jp/lifezoids/Oldzoids.htm
回復 22# mf_c2000

上偉大的士豆吧,我係上面睇晒咁多套,第一、二部仲有粵語配音板本
不過去到暗黑軍時代, 共和國都少用透明膠頭蓋
redfish 發表於 20-4-2012 10:41 PM

多謝紅魚大的資訊
我只係班門弄斧
識少少XD