Toysdaily 玩具日報

查看: 8985|回復: 18

[玩具報告] AVENGERS IRON MK-VII + 重型裝甲服

見到出左3.75, 儲開ironman既多少都要入一隻mark VII

得罪講句
真係差到無人有, 倒退幾年
無腰冇腳跟都已經夠判死刑
仲要連拳頭都無得轉, 咁其實同一隻無可動既扭蛋無乜分別

以設計黎講, 完全回到幾年前SPIDERMAN ANIMATED既水準
但價錢貴左....

唯一可取係雕工上色都OK, 無之前MOVIE D 3.75咁可怕
不過叫我再入其他真係無可能

成個SERIES 係得架大飛機同重甲有D 興趣
姑且入埋隻重甲, 玩落都OK既, 係無想像中咁好, 但未去到D 3.75咁差
至少有最基本既可玩性

呎吋都加左唔少分

就咁睇造形, 我覺得都幾正
夠重實又夠火力, 雕工都算過得去

送既係3.75既MK-VI
但關節功能又係CUT得就CUT
(但...CUT完都仲好過MK-VII, 至少有腰, 我頂....)

結構上係好簡單既裝入式, 千祈唔好有任何接近天威水準既想法.....
手部可動好一般, 但都勉強可以啦.....因為少左橫向舉起同埋上臂轉軸
SET POSE有難度, 明明都無結構, 點解唔做好少少呢...
身體不可動, 不過要裝人入去, 都算OK啦
腳不可動, 只有股關節位有BALL JOINT
以裝左人入去既結構黎講, 都幾好的了
腳跟有BALL JOINT, 都算有良心

整體係OK的, 只係有D 差少少差少少既感覺

全武器圖, 可以自由裝插

另一好玩係大部份IRONMAN都入得到
MARK-VII都OK

火力全開!!!

AVENGERS 3.75 真係唔會再買了....太失望
飛機就睇下心情如何再算...唉
呢套甲其實都幾吸引
等平少少再買

玩落我覺得都幾好... 個價都抵玩, 因為可以夾好多3.75" 玩大戰~!  :34:
不過中左sad 貨...... :55:

好彩o係支炮度, 唔係o係個main body 到....:o
btw, 如果唔睇評語, 齋睇靚相, 實有好多巴打聽日衝去入貨呢~~ :71:

套甲我都有入左一set~ 隊長件甲都有入埋:34:
真係幾好玩:71:
ching的相好靚:handshake:
這套裝甲好玩啊:71:
用來與Hulk玩大戰夠壯觀呢
L-U兄又是一篇好文
支持,
這次只有這款值得收嗎

台灣好像還沒看到有出這款
見到出左3.75, 儲開ironman既多少都要入一隻mark VII

得罪講句
真係差到無人有, 倒退幾年
無腰冇腳 ...
L-U 發表於 25-3-2012 11:16 PM

希望大大出手, 改隻超可動 MK7 比大家 LOOK LOOK!
回復 7# gumng

我都有研究過,但真係好難加關節
本身有關節,改良佢都仲ok
但要夾硬加同成隻雕過分別不大....
載具類MARVEL玩具搭配的人偶都是半殘,這個真沒辦法,我買的“美國隊長+吉普車”也是一個樣,這個重型裝甲服看起來真挺漂亮的,應該可以搭配其他人偶一起玩~~
阿凡達的載具也有個類似的,也挺不錯的~~
唔係呀嘛, 隻mk-VII搞到咁, 同扭蛋有咩分別 !!!!:53:
非常的可惜, 明明雕功方面有進步, 但完全不明白關節為什麼要被嚴重剝削...
至於那套甲亦一樣, 雙腿我還可以不計較, 但樓主說到手臂的那兩項很難辦嗎? 根本是孩記偷懶............

好吧, 裝甲有大特價的話我會考慮入手的...:67:
回復  gumng

我都有研究過,但真係好難加關節
本身有關節,改良佢都仲ok
但要夾硬加同成隻雕過分別不 ...
L-U 發表於 26-3-2012 12:16 AM

我都有諗過買來改,不過實在太高技巧,改衰咗又浪費成百蚊,所以唔入了!
我睇唔順心口果張核心貼紙.......
今日睇完戲,想去斗城入番隻mk7, 拎上手睇完,始終都買唔落手!
絕對係Hasbro 3.75"偷工減料的最高峯!
[quote]今日睇完戲,想去斗城入番隻mk7, 拎上手睇完,始終都買唔落手!
絕對係Hasbro 3.75"偷工減料的最高&#23791 ...
---- totally agree, 毫無誠意 :53::53::53: