Toysdaily 玩具日報

查看: 15743|回復: 45

[分享討論] 沒有最差, 只有更差!! D.M.S. 好貨及 Sad 貨一入分享!!

冇錯, Freedom 絕對是要分享的!

手術前:

面右側有明顯水口, 眉心紅色有溢色及未上色, 嘴線租幼不一, 天線有紅油, 頭罩亦有油污......

手術:

以筆刀挑走水口, 重塗紅色眉心及嘴巴黑線, 以 thinner 抹去溢色及污漬......

情況比很多人好。。。但離我對玩具嘅要求仲爭一光年距離!!!你老板, 比呢义幾嘢令我重拾砌模型嘅感覺...... ~!#$%^&*()_+XYZ...

差劣的品質管制浪費了設計人員的心血, 令商品完全物非所值......

同場加映......

下巴及面頰位紅色溢色或冇上色......

要完美 QC? 自己幹吧!!

仲有兩個系列要提 - 魂 Spec 及 Metal Composite Ver KA!!

陰陽面, 面部上色不均, 大細超, 有塵係件部件上面照噴油...... 我宇宙騎士隻隻限定都有買, 但我半張相都冇影過, 其 QC 之好, 可見一班!!

呢張 Cybaster 係第一張, 亦係最後一張相, 連玩具報告都可以慳返!!

我唔理呢盒嘢將來值幾錢, 但我入手原因只求一搏...... 今次又輸了......

此東西已入盒及封印, 阿門!

至於這東西...... 是船仔最後一盒, 冇得揀!

千值練 - SF3D Fireball

已噴陰影及全身啞白色塗裝, 我想找點瑕疵也難! 雖說複雜程度有別, 但 Bandai 也未免太離譜罷!!

Playarts 改街霸限定 - 豪鬼 VS 春麗!!

此系列不敢說完美, 但我普遍揀數盒便 OK! D.M.S. 誠意推介!

Next Sharing...

同我隻比你的是完美了:49:
強烈支持自己動手豐衣足食!
德哥GJ~:71:
在下一直想買個MB系列,不過見今次自由變到咁,我放棄儲錢買MB了...
同我隻比你的是完美了
Gundam@EFSF 發表於 25-3-2012 07:50 PM

朋友!節哀順變!:42:
強烈支持自己動手豐衣足食!
德哥GJ~
DSEMI 發表於 25-3-2012 07:59 PM

Thanks! 但係比成义嘢我冇預要做噤多嘢。。。 :31:
Your technic is so high standard, Cool!:71:
回復 6# Douglas.M.Saint

對, 比成叉野要做咁多野, 唔值!
德哥, 你相機太清, 兩支炮下面D位都仲好"現"
Cybaster~~~~~~~:help:
Game入面就銀色靚, 但玩具始終是珍珠白比較靚~~
看来德哥对千值炼的评价很高
笨大的出品係咁, 重量不重質
:DD
笨大的出品係咁, 重量不重質
36韜 發表於 25-3-2012 10:07 PM

Some Pobot Spirit and SHF/Ultra Act are not bad... But Ver Ka, Metal Build and Tamashii Spec... :53:
看来德哥对千值炼的评价很高
∼楠∼ 發表於 25-3-2012 09:57 PM

Yes!  Good QC indeed! :71:

Cybaster~~~~~~~
Game入面就銀色靚, 但玩具始終是珍珠白比較靚~~
cybaster 發表於 25-3-2012 08:50 PM

Play with Volks version again... Look and QC is better than Ver Ka... :(

回復  Douglas.M.Saint

對, 比成叉野要做咁多野, 唔值!
德哥, 你相機太清, 兩支炮下面D位都仲好"現"
henry_so 發表於 25-3-2012 08:38 PM

These are accepted... :(
Thanks! 但係比成义嘢我冇預要做噤多嘢。。。
Douglas.M.Saint 發表於 25-3-2012 08:27 PM

對, 比成叉野要做咁多野, 唔x值! PK BANDAI :blame:
同我隻比你的是完美了
Gundam@EFSF 發表於 25-3-2012 07:50 PM

ME TOO :cool:
Some Pobot Spirit and SHF/Ultra Act are not bad... But Ver Ka, Metal Build and Tamashii Spec...  ...
Douglas.M.Saint 發表於 25-3-2012 23:07

For volks,
我之前總算把黑盒和藍盒都都追回了~~~

昨天看到船仔有藍盒, 曾想過好唔好買多盒~~~