Toysdaily 玩具日報

查看: 3958|回復: 17

[分享討論] AVENGERS hulk 3.75 加埋個雷神加腰法

我諗冇咩人買  今日見到一大堆  但係 我 覺得好型  
隨便幾張相
面相 OK 架    最衰係冇 腳踝關節  腰就自己加左  

Actually, I want to buy~ but I cannot find it~ :42:
拉高隻手會fing落黎:66:
面相和可動還可.....但手臂稍嫌渾圓....有點似節瓜......:(
豆豆 有一堆喎  呢隻冇可能搵唔到 的   

另隻手 雖然連動 但是利用佢的格格聲  反而玩起上黎  對手 好穩  按實一隻手 另一隻手可以自由調較 同 冇機關一樣
回復 2# 玩具Kenny

太古應該有, 尖咀有可能有
我諗冇咩人買  今日見到一大堆  但係 我 覺得好型  
隨便幾張相
面相 OK 架    最衰係冇 腳踝關節  腰就 ...
SOB 發表於 25-3-2012 01:40 AM
:64:
求問,你條腰点改?

這隻是空心嗎?
回復  玩具Kenny

太古應該有, 尖咀有可能有
Assassin 發表於 25/3/2012 03:19 PM

last day I go to TST but cannot find~:42:

條腰 咪   首先鋸開上下身 跟住就係下身執位 鑽洞種條 幼金屬條  再係上身 原廠的前後覆的組合位鑽洞 跟位合體囉  條金屬 長D 個洞細少少 就好實 我都好用力先分開到影相   我影比你睇下  不過我D 技術好差   唔準笑

就算空心都改到  空心仲好啦 鋸開易好多 又唔駛煩
回復 8# 玩具Kenny

我岩岩去完tst斗有好多hulk,但係冇哂新ca同ironman mk7
真係完全無興趣入!
回復  玩具Kenny

我岩岩去完tst斗有好多hulk,但係冇哂新ca同ironman mk7
greendayaryin 發表於 25/3/2012 07:41 PM

今天也入了
也是為組新隊而入一隻

面相的確比movie(2)個隻好好多
但可動就麻麻地
比例仲細好多
呢個size係灰hulk來吧

RE: AVENGERS hulk 3.75 加埋個雷神加腰法

我用D 好簡單 又好平 的方法  係五金鋪 十幾元 都買齊材料 (鋸跟鑽 唔計) 我用左一個差不多一個小時就搞完了(一路影 一路玩電話 如果專心整 應該半個小時就得)

我分享下啦 大家唔準笑 我只係用最簡單的方法  呢度好多高手 我其實都唔敢POST  

首先 梗係 分屍先啦 (今次唔係用線鋸  用蝕刻刀片 空心咁好快) 上次隻HULK 用線鋸的

跟住 我自己習慣  修飾(磨下)  同用水沖洗下

不負所望 空心的(太好了)

然後準備 材料 包括 螺絲膠塞  同 螺絲

在下半身鑽洞  準備植入腰骨 (雷神係神  條腰係金屬的 好合情合理)

在洞種入 螺絲  再加AA膠 及把螺絲頭 去掉(用五金剪 或 鉗)

把膠塞切 成需要的長度

再塞入上半身   有空位就用 膠塞的廢料 加粗佢 再加AA膠 (環保點 ) 好實的  最好加粗到膠塞中間個洞 收窄 最後合體用的

切好適當的長度

最後咪合體囉 搞掂

左轉轉右轉轉  拿起都唔會再分體 (因為之前己把膠塞中間的洞迫窄左

回復 13# SOB
勁啊!
我用D 好簡單 又好平 的方法  係五金鋪 十幾元 都買齊材料 (鋸跟鑽 唔計) 我用左一個差不多一個小時就搞完了 ...
SOB 發表於 26-3-2012 01:41 AM

加完仲古怪,好似被人斬開兩節!!:50: