Toysdaily 玩具日報

查看: 3202|回復: 13

[個人收藏] HarleyQuinn 7吋可動人偶

Batman Arkham City-Harley Quinn (Legacy Edition)
e間廠出既素體係軟膠玩落手感奇怪:67:

今次Harley Quinn出得比Batgirl大隻
價錢又高左
作為 DC DIRECT 的競爭對手亦較為高大

Detail度不相伯仲
鈕扣DC  DIRECT有上色
有d有的鈕e隻就冇

硬棍對軟棍! 棒球棍也是軟料所以有微微向下彎狀況

臉相方面DC DIRECT做得老d

肌膚用上原色膠比DC DIRECT紅
我個人鐘意e隻臉相DC DIRECT白肌和硬材質兼硬棍

可轉腰可張開大脾
DC DIRECT都做唔到
其它地方活動兩者相同
紋花DC DIRECT有加顏色
褲頭有掛小鐵鏈
e隻冇色褲頭鏈用膠料製

玩係好玩左
軟膠就感覺Cheap左d
連棒球棍都係軟真係玩唔爽!
精細度仲差少少
貴又貴過DC DIRECT
點解唔用ABS呢?:63: :63: :63:
各方都好係對素材軟膠有抱怨:38:
thanks for the review bro, seen this out for a while, and i've been curious about her.
i think her body especially her legs are nicely crafted. articulation seems okay, can't
expect much from DC figures, and that baseball bat..... so loose....
正report !! 其實DCD同DCUC應該係差唔多價, 不過香港無行貨搞到DCUC貴曬 :Q
DCU我買o左隻 loose, 不過無枝baseball bat, 但平好多. dcd就成set series1時一起入的. 我自己覺得今次dcu做得好d, 上色同雕功都好靚, 最明顯分別就係robin了.
正report !! 其實DCD同DCUC應該係差唔多價, 不過香港無行貨搞到DCUC貴曬
Assassin 發表於 26-3-2012 18:45

奇怪鳥?隻Batgirl都唔係行版
又可以做到DCD差唔多價woo

唔知係5係同定價變動有關?

今次Harley Quinn 拋離了DCD好多....要Over 2字呢:time:
回復 7# 純白騎士姬Saber

朋友你係咪係煙屎蝙蝠洞買? 我只係見過佢有貨, 但係尖豆又有first appearance batman同catwoman, 我都唔知究竟有冇行貨了 :26:
batgirl應該有番過行貨, 因為灣仔太源出現過
harley個盒背有冇行貨label? 我印象中無 :44:

回復 8# Assassin
係現時典 ar
Harley Quinn 因掉了包裝
所以冇留心有冇行貨label了

至於Batgirl有散貨
你講既地方我都見過
蝙蝠洞果間反而比太源街平

這隻不錯!!!!!!!!!!!
尖斗有冇出過行貨Batgirl同Catman呀?:?
尖斗有冇出過行貨Batgirl同Catman呀?
Mcfarlane 發表於 1-4-2012 22:45

:38:我未行過所以唔清楚呢
回復 11# Mcfarlane

尖豆見過wave1 batman/joker/mr. freeze, wave3 first appearance batman/first appearance catwoman, wave3應該有harley quinn同nightwing不過我未見過
回復  Mcfarlane

尖豆見過wave1 batman/joker/mr. freeze, wave3 first appearance batman/first appea ...
Assassin 發表於 4-4-2012 02:56 PM

多謝大大報料!:77: