Toysdaily 玩具日報

查看: 30524|回復: 137

[玩具報告] 3.75 Avengers電影玩具大全!復仇大批鬥!超級多圖!改後感言!

文字篇寫完成!!請回應支持!!

今日到手。

先拆包装。

斗城送poster!!

Quinjet 包裝圖

3.75"package back!

今日攞上手一看... 真係慘不忍倒... 孩之寶可唔可以出好d呀...
個sales姐姐可能見我買左對ca, 俾左張ca海報我...:38:
Captain America OK
今日荃豆3.75電影版得之前MOVIE IM , THOR , 之前MOVIE CA
無新MOVIE CA & LOKI & 新MOVIE IM
SAD~~~~~:49:
今日荃豆3.75電影版得之前MOVIE IM , THOR , 之前MOVIE CA
無新MOVIE CA & LOKI & 新MOVIE IM
SAD~~~~~:4 ...
ernest1008 發表於 24-3-2012 10:48 PM

新CA 麻麻地..... 所以放番低.....

新IM 淨係想要個盾ONLY.......:58:
恭喜無明兄入到心頭好:77:
隻The Avengers Quinjet好正啊,快快開來玩下吧
小弟家中未能容此巨物,唯有靠無明兄幫手睇下你的介紹止下毒了~~
一直只有我撑,要大家買,改下,玩下。
少joint,我知!
上色差,我知!
但我偏偏上當,以上的不滿,我一早知,都不計较了。
但一開盒,拿上手,即感到孩纪今次冇誠意,冇良心冖。
今次是兒童向,我知!但迪孒尼造的兒童公仔,冇关節都可以好精美!

好輕,身體中心是空的!!拿上手轻飘飘。
身上是硬胶,点做改野呢?
Details亦差!
兒童向都可以做精美D卦!冇誠意!

今次手脚幾鬆,比小童玩嗎!

冇愛的,強烈建議大家别碰了。大家是對的!

去片!

先拆Quinjet! 幾件切埋, easy job!

噴金色, 不錯的!!!:71:

扇葉是假狗,不能轉!!  有一机關使他可開可合!:36:

Mark 7眼泛藍光過大,仲有D螢光。好以發光!!

原膠色身體,冇金屬色!! 手腳亦鬆!:72:

再來,假狗腳,冇輪的:53:

後尾倉.........

炮彈!!我試過,幾勁下wor!!:58: 炮台亦可轉動!

飛行模式

一按製,速變戰鬥格!!!!:35:

炮台彈出,頭向下,翼變形!!:34:

另,這支架很難拉出:68:

跟住.........新四子!!:*

新四子到!!

可動一般,呢個一早就知!!:38:

全都手腳鬆,劣質玩具充大頭鬼!!

就是為了新design才會入.............

下圖大家要知:
所有新大比關節,都同舊的不同,左右腳是相連的。

即是你動右腳時,左腳亦會動。左腳是接在右腳上的!!!:63:

高度比較!!

第一個我最關心的是皮帶能否除,之後是点切開腰。

皮帶是貼死的,就算強得cut開,硬膠空心,又怎樣cut呢?

不能用熱水浸軟這一招...........:67:

Thor腰的Design是好難"切"得靚!

Ironman Mark 7

Red bull送你一對翼?

Mark 7送你一個輪!!:34:

盾可放背後!!

睇住!!

輪轉得好快,好玩具feel!

拿,賴野喇!!  千揀萬揀,百密一梳!!中招!!Shit!!!果然劣等!!

今次的金屬色比以住"令"身,亦貼手。

唔知点救。:79:

令人非常懷念2年前的Ironman........:79:

隻Mark 6雖然我手執過,但只比刁刻比現在的高等!!

跟住睇膝頭哥............

關節竟開在這位???:x

Mk6:你去死吧!!

令人非常懷念Mk6...........:$

新舊高度比較

高差不多,新的頭細小小!

新舊高度比較

新Thor先叫岩高度,舊的去年常被人罵小。

一line還一line!

彎腳!

上色差同低關節唔再提了。

新舊高度比較.........高處未算高!!:78:

新鎚亦大一些!

3子高度比較..............合理!

舊Movie figure的高度可似粉筆字,抹左佢啦!!:handshake:

最後睇你啦炒價Loki...........

双武器

巧妙机關

有件袍,腳關節更差都可企!

金腳版!!

新舊Loki

大袍更動感!!

我愛Loki!!

小劇.......

黑寡婦:Loki大人,做乜隻手大力揸我膊頭都冇力呀!

黑寡婦:我關節都多過你!你輕飄飄甘冇奶力,分分鐘我仲重過你!

“家屬谢禮!“

黑寡婦:你地Avengers應集体謝罪呀!!

佢地並冇接受“超人特攻隊“的意見,,,,,

飛机上,竟然穿有袍的超人服,会被氣流扯進風葉!!

铁人也没有看“第一滴血續集“,史太龍就是險死在机翼旁。危險呀!

同意樓主~~~~無腰關節!無腳睜關節!連半個動作都擺唔得好~~~玩一陣已經無晒心機~~~ :70:
好似玩緊大膠公仔咁(可動方面)~~~一堆孩記以為食硬你O既垃圾~~~ :53: