Toysdaily 玩具日報

查看: 3675|回復: 11

[吹水專區] 歐美劇吹水區【The Walking Dead 行屍走肉】劇情討論

第2季13集,女刀客出來了!!正呀∼

Michonne 登場!!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
淨係響明珠台睇左第1季,未睇第2季
CHing, 聽講部戲season 2唧part 2就大結局, 係唔係真?
我睇到13集,個feel 似就完。尾段回勇好好睇!
成個第二季得最尾一集先有翻世界未日果種絕望feel:o
對,中段集集得幾隻WALKER,又搵女拖戲得很。
但美劇予左會係咁......好似HEROES最後果季直頭冇晒D特技場面,爛尾灰晒.....
對,中段集集得幾隻WALKER,又搵女拖戲得很。
但美劇予左會係咁......好似HEROES最後果季直頭冇晒D特技場面 ...
Dick.Po 發表於 21-3-2012 10:50 AM

就算中間有walker逃亡時都飛鏡頭,好像第二集取藥時明明最尾係鐵閘後好像無路走咁但第三集一飛就突然係走廊度走:oh:
请問個位CHing套戲是否大结局? 或仲有season 3? Thank.
请問個位CHing套戲是否大结局? 或仲有season 3? Thank.
thiam 發表於 25-3-2012 09:26 AM

有,約今年十月播S3
有,約今年十月播S3
yugi 發表於 25-3-2012 07:12 PM

Thank, 虽然套戲未必係达到大家所想像中, 但我都幾鍾呢意部戲.

以下留言有劇透...未睇晒S2嘅人兄...自己選擇睇唔睇啦...

第一季尾同第二季頭...以為佢開始同原著故事脫軌...
但睇睇吓...故事大方向又同漫畫會合返啵...
農場個段拖得太耐...差佬個老婆Lori開始好令人討厭....
開頭又係佢向rick講,光頭佬Shane對佢地有威脅....暗示要對付佢...
好喇...rick殺左佢喇, 仲要係自衛個隻...佢老婆竟然為左個情夫死左而怪自己個老公~!?
希望佢都早日跟隨漫畫嘅下場...快d死埋佢...同佢情夫係下面團聚啦~~~

carol都開始衰格...對team人冇乜貢獻...剩係識挑撥離間...佢都快d同佢個女Sophia團聚啦...

RICK開始頂班麻煩友唔順....變成黑RICK~~

第三季會講到監獄喇~~~~~