Toysdaily 玩具日報

查看: 9734|回復: 16

[個人收藏] SIC幪面超人 ZX

SIC 62
MASKED RIDER ZX

今次隻ZX,sic化之後好滿意,近年的sic中,他是把原設改得最多的一隻,效果好好,超級有型,比原設更似忍者
實物還比官圖有型,那個官圖中的可愛樣,現在真係唔多覺
制作也不馬虎,部份關節有上色及滲線,可能係sic中的第一次

除了外型有大量修改,更有原創武器,裝備

衝撃集中爆彈 位置改了在小腿外側
腰帶掛滿裝備,多麼的有型呀,不過全部不能取下

關節夠實,上色幾好,只有少少地方出界,可動度以不是安滕sic來講算係夠玩的

唔太滿意的地方都有ge
一高一低領位,唔太好睇
腳掌前的關節位好怪,關節位露出太多,唔多好睇
鞋底沒有紋
頸巾沒可動關節,只能靠插入的樁位改變角度

你地買o左未,買啦,真係好唔錯
這個SlC化的ZX真的造得很正!感謝樓主的美圖分享!:71:
呢隻真係超級型仔. :52: 未到手﹐ 但係買就一定架喇!
感謝樓主的美圖分享!
好正, THX FOR SHARING~
剛剛旺角入手了
今晚慢慢玩
個個都讚好。睇嚟呢隻又炒硬!重要係昭和十子最後一隻,都係早D買啦!師兄不如你影埋其他拉打吖
成隻公仔個outlook都幾好,但我稍嫌佢個面相差啲!:73:
多年前多武器嘅設計終於返黎喇!:$
多年前多武器嘅設計終於返黎喇!
森記 發表於 17-3-2012 18:36

! 姐係以前冇用到的設定 ?
Thanks for your great pics again! :)

Because of bad QC, need to modify by myself again and now in operation...

右眼下角有黑點(黑油溢色), 口的右邊不是反光...... 是嘴邊位只油了銀底, 沒有上紅色...... 須以筆刀挑走黑點, 補回紅色及嘴旁 (面罩邊) 補回紅油...... :56:
回復 10# AJ
I mean 之前SIC昭和D拉打嘅多武器特式(正確黎講係SIC有附加武器特式)終於出現返
頭像被屏蔽
真係好正~玩不釋手~
聽日先有時間影十人RIDER!

我就好好彩喇!完美PAINTING!
個樣贏哂,拍埋早其sic靚仔好多,忍唔住手入左隻。:71: