Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] D-STYLE KING J-DER!

小弟都買左, 但天氣太濕唔敢補色住~
一個字"正":71:

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 14 字節系統限制: 15 到 10000 字節
我都無留意多左個模型版....

回返少少題, 金色係用gaia #122
眼方面, 係要起底噴返一層銀色先ok
透明件後面無野打底, 只會見到黑色...
油過之後真係唔同晒:71:
好靚
但我發現好多人變 J-Ark 個陣都會變漏左少少
2個膊頭要向前 xddd
好似無乜人出POST? 我來一發吧~

好基本咁砌左, 補少少色+滲線
本來對勇者王大愛
可借無時間仔細砌, 而 ...

總體而言有少少失望
1) 素組實在太素....
2) J-DER反正都要拆拳頭, 其實我覺得俾多對大D 既全手我換會開心D...
3) 偷膠都幾嚴重, 其實都去到差唔多2 百一盒模型, 可唔可以俾多少少件?
4) 尺寸....J-ARK實在太細啦...
5) 貪心少少, 我想要埋J-DER對光之翼呢....

L-U 發表於 14-3-2012 09:20 PM

:80::80::80:

http://main.kotobukiya.co.jp/special/d-ggg_event2/
幾何 發表於 15-3-2012 10:04 PM

唔多睇得明點得到手:55:
唔多睇得明點得到手
aol 發表於 15-3-2012 10:36 PM

自己print一張出黎@@
估唔到係L-U大出POST
D-STYLE一直都不俗, 不過今次素組真係太素...
另外, 不如大大你諗諗係ES合金條Line出埋佢地?
nice sharing...

but i prefer you sharing ES w/ us:57:
頭像被屏蔽
大大影得好靚哦!J達睇黎幾值得收~
估唔到係L-U大出POST
D-STYLE一直都不俗, 不過今次素組真係太素...
另外, 不如大大你諗諗係ES合金條Line出 ...
fmptsrhk 發表於 16-3-2012 12:20 AM

講起呢個題目真係一殼眼淚....可能已經無乜人記得
其實ES系列既原點就係勇者王...
最早雕既就係GGG, 令我開始入行既亦係佢
問題係版權方面一直無辦法傾到
到有DD機會, BANDAI就出SR合金了
一出SR就乜野版權都HOLD起晒
所以幾年過來, 一直都只得個等字

我自己既夢想之一係可以出隻可變既ES GGG, GFG, GGGG, 超龍同擊龍
同埋出一隻有聖機兵咁大既J-ARK....

結果由D-STYLE做左, 所以砌既時候心情都好複雜.....

話說回來, 我完全唔明, ES係Q版...SR係正版, 點解會唔批?
得到既答案係: 因為兩者都係合金, 都係差唔多高

至於ES, 下一次出POST會係ES的了, 請等多一陣吧~
其實我想知點先上到色...
因為我第一次玩d-style
我無論點滲線都好都係滲唔到...
所以想求教
猶疑好耐,唔知買唔買好
拆件合體令我意慾大減:30:
講起呢個題目真係一殼眼淚....可能已經無乜人記得
其實ES系列既原點就係勇者王...
最早雕既就係GGG,  ...
L-U 發表於 16-3-2012 09:47 AM

其實佢唔俾個版權你只需要一個原因
就係佢唔想俾:31:

btw 真係好懷念果陣睇 newsgroup 見 lu 兄由頭改隻勇者王出o黎
真係好鬼正:$

再 btw
睇o黎隻 es08 就o黎出現啦:DD