Toysdaily 玩具日報

查看: 17652|回復: 12

[玩具攝影] 日版的魔力!TFP - Bulkhead(FE)

話說當天日版一出就入了FE V文及vehicon
考慮了一晚第2天才去入手肥仔
回家把玩了一會發覺雙左腳...
好彩老闆有得比我換返!

未出之前都冇諗住入日版肥仔
因為睇官圖隻色好似太深色,同動畫差好遠
不過玩具真係好多時拎到上手睇實物先出事
今次日版的金屬膠係肥仔身上真係非常之靚!

講返玩具本身肥仔的外型同變形系統設計真係一流
人形同動畫最少有8成相似
又肥又大大份但係又可以好神奇咁變做一架正正常常ge車
真係驚喜度數一數二ge老變

車形任何角度都非常完整

武器無可奈何的擺放

心口變形有點複雜

金屬色的魔力!

好肥!

玩之前一定要鬆一鬆前後腳板的"羅C"
如果唔係就會括花腳內側的金屬油!(美日相同)

武器是大鎚
又係得一個

動畫入面係個鎚前方個洞變闊開鎗
個洞合返埋變返格鬥鎚....如果可以追加一粒鎗mode你說多好...

可動又是差腰關節

最近看了RID的肥仔圖.....
看來FE的都要上神枱了....

謝謝
大圖: http://blog.yahoo.com/_PN6A2R6CZCP5PHGZKBWBL4TJ4Y/articles
good photos thks
.
金屬色的魔力! :71:
but i like he mechanic design in War of Cyberton (i.e. UNITED)...
TFP 肥仔靚過 TFA...
唉呀搞到我屋企隻 TFA 好似好失色咁
但又奇怪 TFA 日版肥仔隻色反而無原版咁靚
tfa d設計似小學雞
頭像被屏蔽
越睇越似鐵人28==.............
tfa d設計似小學雞
Mr009 發表於 9-3-2012 09:13 AM

傳統美系卡通線條嘛 , 可能因為咁所以感覺好細路仔吧
good photos thks
.
iamsamuel28 發表於 9-3-2012 12:00 AM

thz:77:
金屬色的魔力!
but i like he mechanic design in War of Cyberton (i.e. UNITED)...
ygat2005 發表於 9-3-2012 01:38 AM

i like that too!
黎緊出FOC的了
十分期待!
TFP 肥仔靚過 TFA...
唉呀搞到我屋企隻 TFA 好似好失色咁
但又奇怪 TFA 日版肥仔隻色反而無原版咁靚
玩具 發表於 9-3-2012 01:42 AM
tfa d設計似小學雞
Mr009 發表於 9-3-2012 09:13 AM
傳統美系卡通線條嘛 , 可能因為咁所以感覺好細路仔吧
玩具 發表於 9-3-2012 02:28 PM

TFA我真係麻麻
唔係幾接受到隻隻都大下爬
不過都入左隻鋼鎖
仲有隻黑文隻色都出得幾靚:55:
越睇越似鐵人28==.............
joseph1106 發表於 9-3-2012 12:43 PM

:(
肥, 但霸氣!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 4# 玩具

我都覺 tfp 系列丁正過 tfa 好多
特別係 tfp 的車型, 少左 tfa 個種 q 版 feel
呢樣先係最讚~
頭像被屏蔽
睇完日版之後我要再講一次一個大家唔多like的事實: rid bulkhead是垃圾!!

TFP TFA V級 L級 隔板   TF Prime 博派 大合照     回復 11# joseph1106
呢隻tfp fe蠻頭真係好好玩
我都入左,見到ching你的wheel jack真係好正,換左個人樣
arcee又換左把鎗
我而家等緊佢出返fe跳崖者
文哥就等佢出新版,其他我都入哂了
thanks for sharing~