Toysdaily 玩具日報

查看: 13515|回復: 21

[玩具攝影] 有買貴,無買錯的美品!!

以前錯過了,在街搵了好耐都搵唔到,幸好在網上搵到有得拍賣,二個半月前左右用比較貴的價錢bid咗,不過一路都無時間影,昨日比較得閑,第一次嘗試用簡單的燈箱去影,小弟只有M34機+定焦鏡,影得唔好唔好見怪,好!去片!!!

當一到手,第一個感覺係,"哇!好大盒呀!唔知入邊係點"

至後打開盒蓋,拿起本體,我即刻諗,"正,果然無買錯";本體好重!應該整個支架都係金屬,所以才叫metal build,(有錯請各大大更正)

Props 又多!個比例又唔差!

加上 oo raiser !更加壯觀!

嘻嘻!等我擺幾個7劍的pose先!!

嘩!我要爆啦!!

好似宇宙騎士利刃的pose!

唔好行過來!

把大劍太重啦!揹住舒服的!

加把GNIII sword! 都幾形!

好!我閃!

太重啦!休息一下先!

預備起行!

影幾張close up 先!

仲有架飛機仔!唔好miss

同raiser 合體!(咦!好似有小小地方唔啱喎!)

多謝大家欣賞!保重!

總結:如果有睇00高達而又鍾意7劍,這隻metal build是一個好的選擇,你玩上手會有驚喜!手感好實在!活動性又高,擺pose無難度。精緻度都好好!
當然,這隻高達都有小小不足的地方,假若不加任何武器,身體比例會偏瘦長,(不過買7劍,好小時間唔加武器囉)
第二個不足的,是關節的問題,可能係自己唔好彩,我的腰及左手上臂關節有點鬆,唔知其他大大有無同樣問題啦!
最後的問題,係現在買,有點貴,當然係無買錯,想買佢,只好放棄其他玩具囉!

多謝欣賞!

補貼幾張相先,以前開盒check件時快影的,感覺好似好過用燈箱,小弟要繼續學習,學習!

Feel ur excitement! Yet bandwidth exceeded:26:
Because of LOVE... I need to buy 3 boxes to get a perfect one... :70:

very nice.  support.  I am still looking for one with reasonable price myself.
Freedom黎緊喇,準備好未?ching:71:
Hahaaa..   I think I can pass Freedom...  cuz I didn't watch the TV series ^^^

reply Gundam@EFSF

Heheee.. you can feel it ...  :43:  GREAT !!! ^^^
Reply   Douglas.M.Saint

you bought 3 to get a perfect one!!!!  wow..   so much of LOVE ^^^
And I like your photo Very much !!!!!!!   Very Very COOL !!!

Reply   gundammsz010

you buy la !!!!  that's a great toys ^^^:75:
好正呀~~~:71:但點解隻7劍少左把武器ga?
really????  you means laser blade???
MG多把槍喎?? :45:
Yup wor!!!!!  you are right!!!!  :?
頭像被屏蔽
好正呀~~~
058719057 發表於 5-3-2012 02:12 PM

你都有trans am version wor正