Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 超屈機.地圖炮.SR合金冥王計劃 - 天之志雷馬!!

第一眼望呢隻野,覺得手腳好似機動武神天鎧王囉!
yoda大師 發表於 27-2-2012 12:59 AM

ofcos
機動武神天鎧王個設計係參考志雷馬的:52:
好照片:35:

看過其他玩評, 似乎頭部上色都不是太好? 不過諒在它除了yamato某偽可動變形合體玩具之外沒有可動玩具的份上, 我都會買一個~

笨大啊, 能給我超級志雷馬嗎?:shiny:
好照片

看過其他玩評, 似乎頭部上色都不是太好? 不過諒在它除了yamato某偽可動變形合體玩具之外沒有 ...
手榴蛋包飯 發表於 27-2-2012 11:47 AM

可動玩具仲有GIGABRAIN那隻
http://www.anime-int.com/works/z ... igabrain/index.html
http://homepage3.nifty.com/gigabrain/zeoraimar.htm
可動玩具仲有GIGABRAIN那隻
redfish 發表於 27-2-2012 11:53 AM

呃, 完全沒印象:50:
可動似乎比變形合體版要好呢...
始終是小,不過能出就好:51:
回復 35# katoto
呢隻比之前大部份SR都大隻你仲嫌細
身呢隻機就無乜武器,玩具雖然加左D特效零件但都係好單調
而且部嘢機設太過單調,無乜出格之處
頭像被屏蔽
有無師兄升起了佢個頭呀? 唔該!! 係咪真係左右轉得多d
有無師兄升起了佢個頭呀? 唔該!! 係咪真係左右轉得多d
劉波 發表於 27-2-2012 10:01 PM

的確是可以

話說呢次的QC真是不是太好....
其他不說,先看看頸前的一條花痕....
個頭拉出可大幅度增加左右可動範圍:$

最正係CHING道出此機在機戰中如何破壞生態平衡~~~~
頭像被屏蔽
我都升了....起初怕整斷佢條頸.......
升高咗右唔外眼, 左右轉可以好大範圍!! 掂!! 唔該哂!!
How I can stand for this quality???...  

After your advice, I got it immediately. ...
Douglas.M.Saint 發表於 25-2-2012 09:46 PM

oh, gold raiden also have the same problem ?
don't u mean the last year HK. tamashii one ?
我隻志雷馬隻頭角好鬆,有無人教教我點整
oh, gold raiden also have the same problem ?
don't u mean the last year HK. tamashii one ?
Kel_Kel 發表於 28-2-2012 05:54 PM

Both... Original one has an unmoveable "dust" in its right eye and the Dark God Raiden is "Big Small Eyes".............. :70:

WTF................ :53: