Toysdaily 玩具日報

查看: 5678|回復: 18

[個人收藏] Marvel Legends Deadpool.....背後嘅配角- Doop

相信好多人買Marvel Legends Series 6 時, 都對呢隻貌似捉鬼敢死隊入面既為食鬼感興趣.  

點解會有呢隻野?  Deadpool 戰友?

答案: 唔係!  Doop 係同完全無關, 甚至可能未會面�合作過!

Doop 係來自 X-Force.

但呢隊唔同Cable嘅
X-Force., X-23/Archangel嘅X-Force.

2001年初, X-Force 因總編輯Joe Quesada 指令下, 進行大改革.  Marvel 請了Peter Milligan以及前Madman 畫師Mike Allred成新X-Force的寫作組合.Milligan 筆下的X-Force 係全新隊伍.  X-Force特別之處係以真人騷模式係Marvel世界的電視節目上出現.  故事諷刺性非常, 第一期除了兩個角色之外竟然全軍覆没.  初初呢X-Force CableX-Force fans 既投訴, 到之後慢慢接受.  116去到129,呢隊X-Force 正式改為X-Statix.呢班
英雄”,為了人氣, 金錢,愛情毆心鬥角又會發生咩事呢, 點樣團結呢?  定係其實只係一班經有錢佬贈錢既小丑, 除即可以輕易犧牲既棋子?

Doop  係一隻身世, 族不明既生物.  曾被蘇聯奪去研究成為生化武器.

X-force/X-statixcameraman.  Wolverine(會互相背叛既)好友. 0Marvel世界極受歡迎, 就算多年後Runaways中既Molly都有Doop既毛公仔.  
外貌可愛背後, Doop係可以非常凶暴, 絕對有黑暗既一面.  留意X-Force 時, 肚子上嘅標誌係黑色X, X-statix 後改為黃紅logo

當X-Statix 重組隊伍時, 其中一位候選人其精神同性情極不穩定.Doop 就此負責"解決"

正如Impossible Man, Squirrel Girl 一樣, 樣子滑稽既角色反而能力更高.  Doop力大無窮, 可以飛行,有再生能力, 可自由扭曲自己形狀,  時間, 什至扭曲時間同空間.  

當年無字版嘅一期當中, Doop "jeet" 暗瘡時誤將隊友吸入體內.  但可以係一分鐘時限內進入自己體內救回隊友

當被綁架時, 其腦袋爆破, 粹片分佈全世界。  而呢啲腦粹片擁有強大力量。  Avengers 們就因覺得危險, 同X-statix 來一個Doop腦爭霸戰!

而竟然用收藏係屁股嘅後備腦嚟迎戰Avengers!

Thor 都難敵Doop!!

Doop 有其獨特嘅語言.  Fans們就幫手製作呢嗰翻譯表.  明白Doop講乜會令漫畫另有一番風味!

With Friend, Wolverine!

其實點解無聽過X-statix?  因為早就cancel/完咗....  成隊好鬼秘地全軍覆沒......

又但係, 近年復活了, 教 Jean Grey Institute for Higher Learning.

多謝詳細介紹, 又學到野.:77:
原來marvel世界有這麼一個強悍的小鬼頭:Q
呢篇野正!
強帖留名!
有趣既選角, 圖片同文字雙間模式吸引 :61:
duraxyll大師好野 :77:
SUPPORT!
thank you and support
:handshake:呢隻野會唔會太強大呀?
多謝分享!:77:
大師出馬係唔同d~ :66:
終於有人介紹啦~~:61:
多謝高手分享~~:73:
哈哈哈
原來呢隻野咁西利嫁 真係睇唔出!
不過佢宜家仲有冇出場嫁@@?
佢d招咁屈機,會唔會都要番咁上下代價嫁?好彩佢係好人個邊啫.......唔係一上戰場,je下暗瘡都少咁個.......
我仲估呢個無乜人回,幾扼吓,
得兩個關節無乜野好影
但的確, 一直好想介紹呢隻野

哈哈哈
原來呢隻野咁西利嫁 真係睇唔出!
不過佢宜家仲有冇出場嫁@@?
charice1219 發表於 24-2-2012 02:44 PM

最近教書, 做代課老師.

佢d招咁屈機,會唔會都要番咁上下代價嫁?好彩佢係好人個邊啫.......唔係一上戰場,je下暗瘡都少咁個... ...
ds_toys 發表於 24-2-2012 03:33 PM

無乜講佢有咩代價.  
但屈機都無用, 因為應該唔會出手.
睇吓佢咁懶, 要燒埋自己嗰疊先出出吓手.

With super great power,,, there's no responsibility.
厲害, 呢 d 係未叫做人不可以貌相
強帖留名
呢隻幾搞鬼
唔知MU會ng會出
但本身佢d產品也少之有少
可能:42:
佢既靈感唔通係為食鬼度黎??