Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 小改 TFC大力神

主要係改面、滲線、輪呔加水貼、加番狂派貼紙、支雞加番線扮威也

精緻度雖然唔係好高,但能力有限已盡力了!

謝謝大家冒住傷眼既危險查閱本 post :64: 感恩
滲線skill need to improve;
good year wheel decal not match truck...
回復 2# ygat2005

好難揾到輪呔水貼呢!揾到E款都係撞手神:42:
加左「狂派」LOGO效果唔錯,而把口...好似有牙仔咁...:69:
回復 1# riko

小改造
大改善
整個機體感覺豐富了不少
滲線skill need to improve;
good year wheel decal not match truck...
ygat2005 發表於 20-2-2012 09:57 PM

all due respect to your effort for finding the decal, but ygat is right.
those decal doesn't really match well.
1. good year famous for racing tire brand
2. too big
3. i mean how often do you see CAT vechicle with white decal on their tires?

but other than that, i really like how the head sculpt turns out,
it adds a lot of personality to it, and the teeth is nicely sculpted.
good work nonetheless~
回復 6# flash

希望遲D能夠搵到更好代用品改啦:42:但要揾輪呔水貼

已經唔易:59:要完全吻合更難

多謝你既鼓勵:43:第一次覆件兼改件有甘效果我已經滿

意了,希望多改幾隻能慢慢會有更好表現吧
回復 1# riko

我都滲左線,不過仲係唔捨得買果D貼紙...貴...
我自己就膽粗粗CUT晒果D柱.
條WIRE點穿架?可唔可以大約講下?

回復 8# leawong

我只係用狂派logo貼紙並唔係人地出成隻貼成魚幾果套   

穿支雞我只係暫時用玉線穿住先,遲下轉幼鐵線穿,我

個勾只係求其整,之前聽訂貨個朋友講過係有方法去穿

的但我冇問!

D柱我唔cut住了一來又未知有冇用,二來如果真係冇用

我諗如果要cut柱我就上畢地打磨兼會拆散晒佢開鎗重噴