Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 極魂New電王

極魂出過好多唔同ge rider,不過很多都係出唔齊,好似電王系列咁,剩係出得一隻rider(nega剩改色所以唔計)同幾隻意魔神,好多呼聲好高ge人物(其實係我想佢出ge人)都冇出,包括以下e隻 - New電王
舒發完少少怨氣之後就o來到今次ge主題 - 極魂New電王
之前睇過一個日本神人改完之後俾佢搞到心郁郁,就襯住新年假完成e隻野,不過之後又考試,搞到而家先post出o來用到ge材料有HDM創絕New電王同主體極魂電王sword form,因為未諗掂點整就郁手,搞到好多野都衰o左,包括肩膀o個2條路軌,而家搞到要用SHF新版New電王ge做法同身體連埋,阻到少少可動性
第一次開玩具post,希望大家睇到圖la

幸太朗:泰迪!
泰迪:是!

泰迪:倒數多少
幸太朗:10秒...不,8秒就夠了

上圖雙手舉到咁已經係極限

改得幾靚:D
係唔係用RHS加極魂改?:58:
回復 2# 森記

係用o左HDM同極魂改,原本諗住用匠魂(風格較似極魂)不過搵唔到,所以只用HDM
回復 3# lagann

話說隻匠魂勁多人爭住要:54:
冇咩可能搵到...搵到嘅話都要食貴價...:80:
咁好彩冇俾我搵到,如果唔係我真係貴一貴都食
作品唔錯呀~~~
改得好好呀~!!
可唔可以pots埋未用左D咩件去改?

回復 6# 太歲

改ge過程冇影相,我就咁講用o左d咩
1.HDM創絕New電王(用o左面罩,身體/裝甲,劍同肩膀)
2.極魂電王sword form
3.混合畢地/造型畢地(修補空隙同痴住d件)
4.銅支(固定肩膀o個2條路軌,同加長頸部時ball joint脫落而當作樁去加固)
回復  太歲

改ge過程冇影相,我就咁講用o左d咩
1.HDM創絕New電王(用o左面罩,身體/裝甲,劍同肩膀) ...
lagann 發表於 16-2-2012 11:21 PM

:71:謝謝!
改得好.....GOOD......:$