Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 俄羅斯"阿爾法部隊" (別斯蘭人質事件2004-09-01) - By Calvin

個場景真係好正!:71:
師兄 你太強喇 已達神人級別:71:
OH, amazing!!!!  Support support!!!  :71:
好耐未見過 依d誠意作品 唔加精唔得 !!!! 推 !!!!:D
多謝各位ge回覆. 高手其實大有人在, 我識果d都係皮毛野~
其實玩軍事figure真係好多樂趣, 整完好有滿足感.:78:
另外就係價錢相對便宜~~~~:36:
靚到吖! 唔知重以為係真人添.:71: :71: :71:
好正呀~
改vest, 自製磚牆
改頭盔手法好有參考價值
想問下vest 走線是唔是要用衣車?
好正呀~
改vest, 自製磚牆
改頭盔手法好有參考價值
想問下vest 走線是唔是要用衣車?
ledmirage3100 發表於 15-2-2012 12:52 PM

冇用到衣車, 全部針線ge野都係一針針慢慢穿, 慢慢縫~
冇用到衣車, 全部針線野只係一針針慢慢穿, 慢慢縫~
吾係澳門人! 發表於 15-2-2012 01:27 PM

太強了
我試過改衫, 手縫好難做得整齊, 樓主肯定用左好多心機
大大個景造得超正,是否用石膏粉做的呢,請教教小弟,好嗎?我也想整一些,用作每個人偶唔同嘅背景
大大個景造得超正,是否用石膏粉做的呢,請教教小弟,好嗎?我也想整一些,用作每個人偶唔同嘅背景
DanDan 發表於 15-2-2012 04:26 PM

先砌好個模, 記住要封實d邊, 然後攞個桶倒入白石膏及黃石膏 (份量我冇刻意留意, 只係知道加太多黃石膏到最後會好難雕刻, 如果冇落黃石膏只係得白石膏, 做好之後摸多兩摸會好易甩), 加水攪勻, 記住唔好太杰同埋太稀, 糊狀就啱啱好, 然後倒入個模, 等乾.
乾左之後拆開個模就可以用雕刻刀做雕刻~~~~
先砌好個模, 記住要封實d邊, 然後攞個桶倒入白石膏及黃石膏 (份量我冇刻意留意, 只係知道加太多黃 ...
吾係澳門人! 發表於 15-2-2012 07:51 PM

唔該大大,無言感激
想問下高人泥地點整呢? d草怎貼上去? 鞏固嗎?
想問下高人泥地點整呢? d草怎貼上去? 鞏固嗎?
realclivea 發表於 16-2-2012 08:45 PM

地台泥土是用白膠漿開水塗在地台, 然後灑上泥土, 再上色~
草 是首先把油掃染色, 然後剪取需要的長度, 再沾上白膠漿然後貼係地台上~
真实的历史还原啊∼∼:handshake: