Toysdaily 玩具日報

查看: 5804|回復: 10

[機戰系] 第一次用噴油 Soulgain 奪魂者!

:$ :$:$:$:$:$:$:$:$:$:$
急不及待post 住先,  OG2 形到爆炸ge soulgain
(睇左機戰OG2 第一集頭幾分鐘, 已經一下子升到我心目中最likey ge 正常比例robot no.2!~)

本來砌左模型咁多年都係素組 同 marker 補色就心足, 呢隻本來都會係咁....上年年尾一出就買, 諗住極快ko 玩得
但係一見隻藍色膠........:50: , 點解咁淺咁青咁唔順眼ge:50: (真係真係好唔順眼.....)
終於都迫於無奈...不如試下買罐油噴下

今日終於完成~ (唔睇顏色, 有冇覺得睇落感覺有d 唔同又順眼左呢:he:)

加張有閃光燈會唔會靚d?

另外
由於完全唔識噴油, 我明明噴左好多, 但好似只係薄薄地上左咁
同埋我見藍色唔係好反光, 仲洗唔洗噴唔噴消光?!
希望有高人指點下:?
相既問題?唔知係咪燥點,體落好次隻色粒子噴粗左
你噴左好多係指一次噴左好多落去定係好多層,
不過好明顯係比原本深式好多
你想反光就噴光澤油,想啞色感覺就噴消光
你本身噴的是啞色的藍色?
你用的是噴罐?
ching, 用的是咩噴罐? 又幾靚喎...:71:
回復 4# 空月

all my products are using spay can....:36:
Support!! 我以前不喜歡的,但都是看了OG2的第一集頭5分鐘,才愛上了Soulgain。

回復 6# gazza1211

Give me five:$
以下係擺pose 時間:!

Soulgain!

限制解除 (可動+外型所限:oh:做唔到交叉手)

Code 麒麟!

(唯一配件:()

衝!

(無錯, 動畫係向上打的 :()

總之一個字: 型!!!!
相..唔夠光...好難睇得出隻色=-=
(無錯, 動畫係向上打的 :()
reload 發表於 10-2-2012 11:52 PM

GAME 入面麒麟都係向上打
舞朱雀先係向下

講開隊長.係OG外傳真係成個裡主角咁
型到爆:71:
回復 1# reload

GOOD~~!!!
多謝大大作品分享