Toysdaily 玩具日報

[新品消息] PS3 海賊無雙 開戰區 [歡迎任何討論]

320G.........去到5K都有可能
D@ZAce 發表於 7-2-2012 09:12 AM

而家老虎已經5k.....
我都玩FIFA不過係PS3,依家玩緊FIFA 12...
你有冇睇有個人把聲好似達哥...
晚晚9:30左右都開JTV踢FIF ...
小堅 發表於 7-2-2012 04:21 PM

我唔算係機迷, 所以我買既 FIFA/ NBA 2K 都係最新減一年既二手
一出即買三魚, 等一年唔使一魚~
而且玩開10買11, 於我而言都係一隻新 Game~
(我有 Wii 同 Xbox 360, 兩部都係朋友俾的)

你有冇睇有個人把聲好似達哥...
晚晚9:30左右都開JTV踢FIFA.....唔係好明點可以知個玩家係咪開住 JTV同埋個人把聲點
(問得出咁既問題就知我真係唔係機迷)
因為冇ps3。。。我係其中一個為game而買機嗰個。。。
kc53 發表於 7-2-2012 05:11 PM

強~
小弟財力同家中空間同打機時間有限, 三方面都令我豪唔起為一隻 game 而買機~
我唔算係機迷, 所以我買既 FIFA/ NBA 2K 都係最新減一年既二手
一出即買三魚, 等一年唔使一魚~
而且玩開 ...
movie_arms 發表於 7-2-2012 06:16 PM

個個人把聲似,但就唔係...
http://zh-tw.justin.tv/underground_dv
佢成日同其他人打xbox...
每晚9:30都開台...
因為冇ps3。。。我係其中一個為game而買機個個。。。
kc53 發表於 7-2-2012 05:11 PM

:71:
大大對OP真係好愛...
倒數中...
真係暫時係2012的大作...
我自己方面...
小堅 發表於 6-2-2012 09:51 PM

Ching你訂咗未呀?
對我嚟講,除咗OP無雙外,仲有兩隻Biohazard
Ching你訂左未呀?
對我黎講,除左OP無雙外,仲有兩隻Biohazard
Shabo 發表於 7-2-2012 09:29 PM

訂左啦,依家等3月1日...
BIO外傳???
大大對OP真係好愛...
小堅 發表於 7-2-2012 06:24 PM

佢千其唔好第日又話出360版呀!!係我就xyz:63:@*#佢呀
BIO外傳???
小堅 發表於 7-2-2012 10:28 PM

Bio系列又係我必買之一!!!:36:
佢千其唔好第日又話出360版呀!!係我就xyz@*#佢呀
kc53 發表於 7-2-2012 10:36 PM

又唔係隻隻都會之後出XBOX既...
不過我覺得PS3 D GAME好多都好玩過XBOX...
不過平均XBOX D GAME都平過PS3就真...
大大本身一定係有部XBOX...
Bio系列又係我必買之一!!!
kc53 發表於 7-2-2012 10:38 PM

呢隻囉,好似有得訂了...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=44iz8aZd0jA

http://www.youtube.com/watch?v=SuO4SFONllY&feature=player_embedded

《BioHazard: Operation Raccoon City》日版發售日期4月26日,價格為6900日元,評級為D

炒冷飯的遊戲續集一直飽受爭議。因為遊戲可能會因此變得讓人厭煩,以及讓經典的系列丟失了創新的動力,同時浪費我們的精力。《BioHazard 4》幾乎完全顛覆了原來的系列,而《BioHazard 5》則在此基礎上把遊戲推向動作遊戲的層面。

這讓很多玩家開始懷疑這個系列可能就此定型,從此只是換換主角而已。那Capcom是如何回應這些憂慮的呢?他們把系列的下一作直接交給Slant Six Games開發。雖然《BioHazard: Operation Raccoon City》並不是系列正傳,但卻是系列的全新作品。

這款遊戲的時間將設定在《BioHazard 2》和3之間。遊戲將重返浣熊市,老玩家們可以在當中發現許多熟悉的面孔,Leon Kennedy,Claire Redfield,Hunk和Nemesis都會登場,而這只是一小批登場角色。

那麼這款遊戲將和前作有何不同呢?雖然遊戲背景設定Operation Raccoon City,但舊時的渲染畫面和固定鏡頭當然不會出現。對於《Operation Raccoon City》的最佳描述是:遊戲介於Valve的《Left 4 Dead》和《BioHazard 3》的佣兵模式。遊戲不再是單一的主角,而是遊戲過程中會有許多角色可玩。如果玩家扮演的是保護傘安全公司成員(USS),你的任務是如何掩蓋喪屍爆發的一切危機。這意味著你必須摧毀任何對保護傘不利的證據,甚至包括那些倖存者。

系列最顯著的變化則是把重心放到多人模式上。除了4人合作的戰役模式,遊戲還有其他的多人遊戲模式。多人遊戲中你可以扮演USS或者US特別行動隊。不同隊伍間的不同角色將擁有自己的技能和不同的遊戲風格。特定技能的種類分別有槍械,治愈和消除感染等方面。最後一個技能有特殊功用,遊戲中當你的生命值低下時,你會發現自己將變成喪屍並開始攻擊自己的隊友,而消除感染就能在此時發揮重大作用。

目前已公佈的多人遊戲模式總共有3個。標準團隊死亡模式無需作過多的解釋,模式中需要隊伍互相廝殺,同時也要顧慮到周圍的NPC敵人。生化危機模式則是運送病毒樣品回基地的模式,同時還須避開城市中的敵人。最後,生存模式是分秒必爭的模式,嘗試在大批敵人的攻擊下生存,直至直升機救駕。

《BioHazard: Operation Raccoon City》還在遊戲中加入了一些RPG要素,這是系列的第一次。玩家可以獲取經驗和技能。然後以這些經驗點可以升級新能力和新技能,以定型你的遊戲風格。這對《BioHazard》來說是首度引進這些要素,到底將會遊戲產生如何的影響讓我們拭目以待。
雖然越來越變成槍戰game 。。。但我還是會買的。。。好懷念第一隻出世嘅bio呀
又唔係隻隻都會之後出XBOX既...
不過我覺得PS3 D GAME好多都好玩過XBOX...
不過平均XBOX D GAME都平過 ...
小堅 發表於 7-2-2012 10:38 PM

係呀,不過其實好少打機,係某啲大作先會玩,360經已封塵。。。但最近迷上op,所以先想買部ps3,食住上呀嘛。。。。老婆想打星矢:66:
BIO外傳???
小堅 發表於 7-2-2012 10:28 PM

我都未訂,仲諗緊買邊隻版本好
BioHazard: Operation Raccoon City & BioHazard 6
係呀,不過其實好少打機,係某啲大作先會玩,360經已封塵。。。但最近迷上op,所以先想買部ps3 ...
kc53 發表於 7-2-2012 11:40 PM

有冇玩無雙大蛇2既xbox版呢???
果然係OP死士^^V...
打星矢都唔錯,依家都好平...