Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] S.H.Figuarts Masked Rider Diend Complete Form 舊物新影

:35:呢只SHF噶DCF..系當年小弟噶第一隻魂限定噶啦打...當年就系因為非常中意Diend,同埋睇完Episode Yellow之後,對呢只出場只有1分23秒噶啦打中曬毒...所以先稔住買噶...
呢只DCF其實真系做得唔錯噶啦..除左佢噶頸比較短:56:,,,Rider Card噶貼紙質量又唔多好(我呢只系反起左噶)同埋有D黑色邊上色唔夠仔細之外...其他都好正噶啦....
今次系第二次影佢了...希望大家中意啦..:65:

PS :unhappy:Sorry 啦各位大大..由於小弟系影相噶新手中噶新手..所以今次噶相拍得有D怪啊..貌似好多都打光打多左:die: ...哎..系影相方面仲系要向咁多位大大師兄請教了...
我對於佢變身後召喚的八隻拉打感到疑惑
到底是怎樣選角的
頭像被屏蔽
可以先鎖定一個 WHITE BALANCE
咁就唔會張張個 TONE 都唔同~

影得唔錯啦 , 構圖好清楚
張相清楚 , 睇到玩具細緻位就好 OK
唔使次次都影到影樓 / IPHONE 味精 APP 搞到一 PAT 咁o既
回復 4# 玩具
:77:多谢大大噶教路啦......白平衡果度我會注意噶啦(有時系因為貪玩所以先至去改噶:26:)
系呢...小弟系用Android噶..唔知有咩好噶Apk可以推薦系呢...我用過Little Photo..覺得好正啊.不過照片就壓縮得有D細了
我對於佢變身後召喚的八隻拉打感到疑惑
到底是怎樣選角的
superterry 發表於 3-2-2012 10:43 AM

全部順序係劇場版敵人角色(古迦無劇場版), 因DCF都係劇場版登場
但少了電王第一套劇場版的對家牙王, 而多了SKULL, 但SKULL又不是壞人.........很怪......有冇大大知點解?
因為係劇場版角色,唔係壞人角色。

變身聲效有講。劇場版同電視版 :he:
呢隻shf diend做得超差....
隻手唔可以打橫拎起啫係隻野唔可以做到大字pose因為肩甲設計問題
做唔到橫向直手開槍
手只可以向前向后shf要當大膠咁玩....